Diplomatico

Diplomatico er en premium rom i spansk stil fra Venezuela og et af de mest populære rom-mærker i Danmark. Diplomatico har høstet et hav af priser og er anerkendt over hele verden for sin høje kvalitet. Diplomatico bærer den beskyttede oprindelsesbetegnelse ”Ron de Venezuela DOC.”

Viser 10 produkter

Faldende orden
pr. side

Diplomatico – en international bestseller

Diplomatico er rom fra Venezuela, der produceres på Destilleias Unidas SA (DUSA), der blev etableret som Licorerias Unidas SA i 1959 (LUSA). I 2002 skiftede destilleriet ejer og navn til Destilleias Unidas SA (DUSA), og det før lokale rombrand Diplomatico blev introduceret på verdensmarkedet. Herfra gik det slag i slag, og Diplomatico blev en international bestseller, der i dag sælges i mere end 95 lande.

Hvilken type rom er Diplomatico - og hvilken er den bedste?

Diplomatico laver rom i den spanske stil, og fås både sød rom, mellemsød rom og naturlig rom. Diplomatico er primært mørk rom, men fås også i en enkel lys variant, nemlig Diplomatico Planas. Rommen laves på destilleriets helt egen sukkerrørsart, cana diplomatica, der vokser på markerne omkring destilleriet. Efter høst og presning koges saften fra sukkerrørene ind til hhv. sukkerrørshonning og melasse, som så destilleres. Rom på melasse giver en lettere rom, som bestselleren mens rom på sukkerrørshonning giver mere komplekse rom, som den meget populære Diplomatico Mantuano og Diplomatico Distillery Collection no 1 er eksempler på. 

Ron Diplomatico er generelt en anbefalelsesværdig rom-serie med høj værdi for pengene. Hvilken der er den bedste, afhænger af smag, men den meget anerkendte, søde Diplomatico Reserva Exclusiva på 12 år ligger konstant blandt de øverste på vores rom top-10, ligesom vi også er begejstrede for den lidt mindre søde og meget eksklusive Diplomatico Ambassador, der er et top-produkt indenfor kategorien sød rom.

Sådan destilleres og lagres Diplomatico rom

Hos Diplomatico bruger man forskellige destilleringsapparater alt efter, hvilken type rom, man vil skabe. Som hovedregel bruges kolonnedestillering til de lettere romtyper, batch kettle til at skabe mere komplekse smage og pot stills til de mest komplekse.

Man bruger forskellige typer fade, når man lagrer Diplomatico rom, især fade, der tidligere har været brugt til bourbon og maltwhisky, men også Oloroso og Pedro Ximenez- sherryfade. Træet afgiver forskellige smags- og farvenuancer til rommen, og især sherryfadene afgiver noter af tørret frugt. Når rommen er færdiglagret blendes udvalgte fade af Master Blenderen.

Diplomatico lagrer ikke rom efter solera-metoden, som mange andre romproducenter. Hos Diplomatico blendes rommen først, når den er helt færdiglagret og al rom i flasken er altid minimum det antal år, som flasken angiver.

Hvem er udenpå Diplomatico-flasken?

Herren på Diplomatico-flasken er Don Juancho Melendez, en romelskende aristokrat, der i 1800-tallet boede i Planas Valley, hvor Diplomaticos destilleri ligger i dag. Don Juancho Melendez var meget interesseret i rom og havde skabt en gedigen samling rom efter adskillige rejser til Caribien. Hans samling blev kendt som ’The Ambassador’s Reserves,’ og det er hans livsstil og entusiasme, der har inspireret Diplomatico.

En anden 'Don', som også har fået sit portræt på romflasker er Don Papa, også kendt som Papa Isio, Filippinernes karismatiske oprørsleder fra Negros, der i 1890’erne var med til at fordrive den spanske kolonimagt.

Diplomatico rom tilbud

Diplomatico rom er et populært kvalitetsprodukt, der sjældent kommer på tilbud. Mange er interesserede i at få et godt tilbud på Diplomatico rom og som uafhængig specialbutik bestræber vi os på at køre med faste, konkurrencedygtige priser på vores produkter.  Dog har vi ikke samme mulighed for at købe store partier ind til særpris som eksempelvis de store supermarkedskæder. Derfor kan man til tider se Diplomatico rom på tilbud hos Føtex eller Bilka, mens priserne ligger fast hos Rombo. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke har nogle gode tilbud – vi har atlid et udvalg af varer, du kan købe ekstra favorabel pris. Her kan du se alle vores tilbudsvarer.

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år