Plantation

Plantation Rum fra Maison Ferrand er en serie af flasker fra forskellige rom-lande, hvor rommen produceres og tropisk fadlagres lokalt, mens efterlagring, blending og aftapning foregår hos Maison Ferrand i Cognac, Frankrig. Det er især Plantation XO 20 Anniversario Rum fra Barbados, der er populær, men derudover finder du også rom fra lande som Fiji, Belize, Guatemala, Jamaica og Trinidad i Plantation rom-serien. Udover de mange rom-aftapninger findes der også en Plantation Pineapple "spirit drink" fra Plantation.

Viser 21 produkter

Faldende orden
pr. side

Huset bag Plantation Rum

Historien om PIantation Rum begynder i 1989, da cognachuset Maison Ferrand overtages af Alexandre Gabriel. Udover cognac er Gabriel også er interesseret i rom. I løbet af 1990’erne rejser han rundt i Caribien for at finde nogle af områdets bedste romfade. Samtidigt sælger han Ferrands brugte cognactønder til romdestillerier i Caribien og får opbygget en særlig relation til destillerierne, hvor han får adgang til nogle af de bedste romfade. Det bliver grundlaget for Plantation Rum – nøje udvalgte rom fra tropernes bedste terroirer. Maison Ferrand står både bag Plantation Rum, Cognac Ferrand og Citadelle Gin.

Plantation Rums romstil

Plantation Rum er således ikke rom fra ét bestemt land, men fra en række forskellige lande, og omfatter både mørk rom og lys rom. Rommen er lavet på sukkerrørsmelasse og er primært naturlig rom i den engelske stil, dvs. uden tilsat sukker. Sortimentet omfatter både Signature Blends som Grande Reserve Barbados, Bar Classics såsom Plantation 3 Stars, der er ideel som cocktailrom, og Special Editions af single cask og vintage-rom som f.eks. Panama Vintage 2008, Plantation XO 20th Anniversary Rum og Plantation Rum Pineapple. Hver rom er nøje udvalgt og blended, så de på bedste vis repræsenterer den rom-stil og smag, der kendetegner det terroir/område, rommen kommer fra. Udover de mange forskellige rom-aftapninger findes der også en Plantation Pineapple "spirit drink" fra Plantation.

Plantation Rums egne destillerier

Plantation Rum nøjes ikke med at opkøbe andres rom. I 2017 købte Plantation sig ind i to af branchens mest veletablerede destillerier: det legendariske West Indies Rum Destillery, der er det største og andenældste destilleri på på Barbados, samt National Rums of Jamaica i Kingston. Sidstnævnte omfatter de to destillerier Clarendon Distillery, der har mere end 250 år bag sig, og Long Pond Distillery, der har været med gennem de sidste 200 år. National Rums of Jamaica producerer meget anerkendt rom til primært det canadiske og europæiske marked. Plantation har dermed sikret sig adgang til god rom fra de vigtige romlande Barbados – rommens vugge – og Jamaica.

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år