Mørk rom

Hos Rombo.dk kan du finde Mørk rom til alle formål. Mørk rom tager ikke, som mange antager, sin farve efter de fade som de lagres på, eller i hvert fald kun meget lidt af farven. Faktisk kommer den meget mørke farve i mørk rom ofte fra tilsat karamelfarve. Farven på rommen kan man altså ikke bruge som rettesnor for smagen.

Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 49

Side:
  1. 1
  2. 2
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 49

Side:
  1. 1
  2. 2

Hvilken mørk rom er den bedste hos Rombo.dk?

Smag og behag, også indenfor mørk rom og spiritus er meget individuel, men følgende mørke rom, sælger rigtig godt for tiden: DIPLOMATICO RESERVA EXCLUSIVAA.H. Riise 1888 Copenhagen Gold Medal og  Ron Millonario Solera 15 år

Hvilken mørk rom skal jeg vælge?

Det er et meget bredt spørgsmål, som ikke har noget helt enkelt svar. Men hvis man skal bruge mørk rom til coctails, har vi hos Rombo.dk lavet nogle sæt, hvor man får alle ingredienser med. Vi har b.la sæt med mørk rom til at lave Dark´n Stormy, Mai Tai (med lys rom) eller Daiquiri (lys rom).
Ofte nyder man dog mørk rom ren, da mørk rom typisk har en mere fyldig, moden og ofte også sødere smag end lys rom.

Hvordan kommer man i gang med at drikke mørk rom?

Jamen - man begynder vel bare :) - spøg til side. Ofte bliver vi mødt med en holdning om, at det at drikke ren spiritus er for stærk og voldsomt i smagen - så hvis du allerede har prøvet at drikke whisky eller cognac, og synes det bliver for spidst, røget og voldsomt i smagen, er en god sød mørk rom tit et godt bud på et alternativ. Hos Rombo har vi opdelt vores mørke rom efter sødme, så du kan f.eks finde ekstra sød romsød rommellemsød rom eller naturlig rom. De søde eller meget søde likørlignende mørke rom er et godt sted at starte, og de egner sig meget ofte til desert eller kaffe efter maden.