Cachaca

Cachaca er den velkendte "rom-stil" fra Brasilien, hvor man anvender sukkerrørsjuicen istedet for bi-produktet melasse, der typisk anvendes ved rom-produktion (dog anvender visse romproducenter også sukkerrørsjuicen). Cachaca er Brasiliens mest populære alkoholiske drik, og den nydes ofte rent, mens man i resten af verden primært bruger cachaca til cocktails, hvor caipirinha er den mest kendte af disse.
Sorter faldende

Tabel Liste

4 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

4 vare(r)

Hvad er Cachaca:

Cachaca er en "rom-stil" fra Brasilien, hvor man kort og godt gærer/destillerer direkte på sukkerrørsjuicen istedet for bi-produktet melasse, der typisk anvendes ved rom-produktion. Derudover kan fremstillingsprocessen være noget anderledes på cachaca ift. visse rom-produkter, som beskrevet yderligere nedenfor. Cachaca er Brasiliens absolut mest populære alkoholiske drik, og det er faktisk kun ca. 1% af den samlede produktion på ca. 1,5 mia liter (!), der eksporteres. I Brasilien nydes Cachaca ofte rent, imens man i resten af verden primært bruger cachaca til cocktails - primært den velkendte Caipirinha.

Cachaca historie og produktion:

Brasilien er verdens største sukkerrørsnation, og rent faktisk står Brasilien for ikke mindre end 40% af den samlede sukkerrørsproduktion. Derfor er det kun naturligt, at man i Brasilien begyndte udviklingen af en sukkerrørsbaseret spiritus, som det også er sket med rom mange andre steder. Som oprindelig portugisisk koloni begyndte man i 1600-tallet at fremstille "aguardente de cana" ved brug af pot still destilleringsapparater fra Madeira. Forskellen imellem cachaca og rom er hårfin, og derfor benævnes cachaca også iblandt nogle som "brasiliansk rom". Et par af de væsentligste kendetegn ved cachaca er, at man anvender den friskpressede sukkerrørsjuice, og at man typisk benytter sig af pot stills og ovenikøbet plukker destillatet ved en meget lav ABV, der gør, at den færdige cachaca har en forholdsvis kraftig aroma og smag. Cachaca tappes typisk ved en ABV på 38-48%, og der må tilsættes op til 6 gram sukker pr. liter for at afrunde smagen en smule. Cachaca kan både fås i ulagrede udgaver (branca eller prata) og i lagrede udgaver (ouro), men det er så absolut den ulagrede / hvide / lyse cachaca, der konsumeres mest.