Velier Renegade Rum 2020

925,00  DKK
På lager online og i butik

Velier Renegade Rum 2020 kommer fra Grenadas nyeste romdestilleri og er er produceret udelukkende af to lokale sukkerrørssorter: Lacalome Red & Yellow Lady Cristalline; det hele dyrket på forskellige marker ved destilleriet. Den er Tappet ved 55%, og har et esterindhold på 207,2 gr/hLAP. BEMÆRK: Max. 1 stk. pr. kunde. 70 cl. Se yderligere detaljer nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Velier Renegade Rum 2020 er produceret udelukkende af to lokale sukkerrørssorter: Lacalome Red & Yellow Lady Cristalline; det hele dyrket på forskellige marker ved destilleriet. Dette lille batch blev lagret i tre forskellige typer fade (fransk eg: 17%, frisk amerikansk eg: 23% og eks-bourbon: 60%). 

Den har en angels’ share på 14% og denne rom har på bare 3 år erhvervet en absolut bemærkelsesværdig kompleksitet og modenhed i udtrykket. Dens dybt naturlige palet af smagsnuancer og aromaer genskaber snedigt den ungdommelige og skiftende karakter af dens oprindelse.

Tappet ved 55%, og med et esterindhold på 207,2 gr/hLAP.

Renegade Rum Distillery er Grenadas nyeste romdestilleri, og med Mark Reynier fra Bruichladdich på holdet, ved man, at de har styr på destillationen. Han har en innovativ og ambitiøs tilgang til spiritus, og han har taget terroir-tanken, som man kender fra vin, med ind i romproduktionen, således at rommen flaskes alt efter, hvilken type sukkerrør, den er lavet på, og på hvilken farm sukkerrørene har groet.

Velier Renegade Rum 2020 er en del af Habitation Velier-serien som er et projekt, der præsenterer eksklusive aftapninger lavet gennem partnerskaber med nogle af verdens bedste romproducenter. Sortimentet fokuserer på 100% pot still-rom, der er helt lagret i tropiske omgivelser uden tilsætning af sukker og tappet ved høj eller fuld styrke. Med et didaktisk formål vises en angivelse af kongenersatsen på etiketten. Kongenerer betegner alle aromatiske forbindelser i spiritus, herunder estere som en specifik familie af forbindelser.

Næsen er rig og forførende med en indledende duft af blomster, honning, medicinsk salve og vanilje, der gradvist beriges af acaciagummi. Efter lidt tid får den friske rørsukker luft til at oversvømme næsen med mælkeagtige noter af kokos og eksotiske frugter som ananas og kiwi. Smagsoplevelsen er livlig og ensrettet med et mentholangreb, der er krydret med karry, kardemomme og kanel, og en fornemmelse af ingefær og sirupsagtig varme fra varmt rørsukker. På midten af ganen danner vanilje og mørk chokolade en perfekt kombination. Afslutningen er lang og olieagtig med en garvet og fiberrig fornemmelse fra rørsukkeret, efterfulgt af en salt eftersmag af kompot, safran og efterårsagtige noter af mos.

BEMÆRK: Max. 1 stk. pr. kunde. 55% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer3700597363287
LandGrenada
ProducentRenegade, Velier
Cl.70 cl.
Alkohol procent55%
Alder3 år
Høj-esterromJa
FarveMørk rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsjuice
RomstilEngelsk, Fransk
FadtypeAmerikansk Egetræ, Bourbon, Fransk Egetræ
LagringsklimaTropisk
DestillationsmetodePot
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år