Velier Papa Rouyo White Rum

975,00  DKK
På lager online og i butik

Velier Papa Rouyo er en unik og ekstraordinær rom, der hylder den rige historie og traditioner fra den franske Caribien. Den er en 100% pot still destilleret hvid rom, fremstillet udelukkende af sukkerrør fra Guadeloupe, dyrket nær Grande-Terre. I stedet for en creole column still bruger destilleriet to pot stills. 62% – 70 cl. Se yderligere detaljer nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Velier Papa Rouyo er en unik og ekstraordinær rom, der hylder den rige historie og traditioner fra den franske Caribien. Den er en 100% pot still destilleret hvid rom, fremstillet udelukkende af sukkerrør fra Guadeloupe, dyrket nær Grande-Terre. Den type rør, der bruges, kaldes Matos (B80.0689).

Rommen blev produceret den 23. marts 2021. I stedet for en creole column still bruger destilleriet to pot stills, Agathe og Danielle, opkaldt efter centrale kvinder i Papa Rouyo's familie.

Denne aftapning er destilleret og tappet ved fadstyrke med 62% alkohol og en estergrad på 67,9 gr/hLAP for en rig og dristig smag. Der blev ikke tilsat tilsætningsstoffer før aftapning, og reduktionen blev lavet med kildevand fra Saint-Claude.

Sukkerrøret har groet i Le Moule, på den kalkholdige lerjord i det østlige Grande-Terre, i Guadeloupe. Omhyggeligt dyrket af Tim Synésius, en af destilleriets "maîtres-canniers", håndplukkes rørene, før de behandles på stedet. Den lange fermentering og den dobbelte destillation i pot still tillader en særligt intens aromatisk ekstraktion.

Destilleriet, hvor den produceres, ligger i Goyave, Basse-Terre, og er opkaldt efter Charles Albert Ruscade, kendt som "Papa Rouyo", som introducerede sukkerrørsdyrkning til Grande-Terre. Papa Rouyo var en sukkerrørsavler i slutningen af 1910'erne, der kæmpede for at købe det land, hvor han dyrkede sukkerrør, en kamp der ville fortsætte med hans datter Danielle Galli, der til sidst vandt kampen i 1997, efter 77 års vedholdenhed. Siden da har Papa Rouyo's barnebarn, Judes Galli, og oldebarn, Joris Galli, indgået partnerskab med andre avlere i Le Moule, Grande-Terre, for at levere sukkerrør til Papa Rouyo Distillery.

Bør nydes ren, eventuelt med et par dråber vand.

Specifikationer
Varenummer3700597357828
LandGuadeloupe
ProducentVelier
Cl.70 cl.
Alkohol procent62%
FarveLys rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsjuice
RomstilFransk,Engelsk
DestillationsmetodePot
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år