Velier Hampden OWH 2016 Rom

1.325,00  DKK
På lager online og i butik

Velier Hampden OWH 2016 er lavet med det marque, der har det laveste esterindhold af alle rom, der produceres af Hampden. Aromatisk set er det dog en værdig arving til de jamaicanske 'funky rums', med elegante, empyreumatiske noter. Efter 7 års lagring på Hampdens Trelawny-lager blev den i 2023 tappet ved 60% og med et esterindhold på 147,4 gr/hLAP. BEMÆRK: Max. 1 stk. pr. kunde. 70 cl. Se yderligere detaljer nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Med Velier Hampden OWH 2016 har Velier nu udforsket alle 8 markeringer fra det legendariske jamaicanske destilleri i deres Habitation Velier-serie. 

OWH er et marque produceret af Hampden Estate, det står for initialerne for Outram Warmold Hussey, faderen til Lawrence Francis Close Hussey, der sammen med sin familie overtog destilleriet i 2009. OWH har det laveste esterindhold af alle rom, der produceres af Hampden. 

Aromatisk set er det dog en værdig arving til de jamaicanske 'funky rums', med dens elegante, empyreumatiske noter. Efter 7 års lagring på Hampdens Trelawny-lager har den samlede angels’ share oversteget 42%.

Den er tappet ved 60% og har et esterindhold på 147,4 gr/hLAP.

Habitation Velier er et projekt, der præsenterer eksklusive aftapninger lavet gennem partnerskaber med nogle af verdens bedste romproducenter. Sortimentet fokuserer på 100% pot still-rom, der er helt lagret i tropiske omgivelser uden tilsætning af sukker og tappet ved høj eller fuld styrke. Med et didaktisk formål vises en angivelse af kongenerindholdet på etiketten. Kongenerer betegner alle aromatiske forbindelser i spiritus, herunder estere som en specifik familie af forbindelser.

Næsen på Velier Hampden OWH 2016 er rig og intens med tydelige aromaer af vetiver, gummi, rørsukker og kamfer, der alle er meget fremtrædende. Efter lidt tid får rommen lov til at ånde, hvilket fører til en mere medicinsk og empyreumatisk karakter. Herefter fylder noter af eksotiske frugter som banan og ananas luften. Smagsoplevelsen er livlig og kraftfuld med et udtryksfuldt angreb, der genskaber smagene af en intens spiritus. Midten af ganen præges af en blanding af koriander, tjære, rørsukker og geraniumhonning, mens karamel og moden banan til sidst beroliger smagsløgene. Afslutningen er lang og vedvarende, hvor destillatets kraft giver rygraden til smagspaletten. Efterhånden som afslutningen udvikler sig, tilføjer mælkeagtige, frugtagtige og mentholnoter en stadig mere blomsteragtig eftersmag.

BEMÆRK: Max. 1 stk. pr. kunde. 60% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer3700597363355
LandJamaica
ProducentHampden, Velier
Cl.70 cl.
Alkohol procent60%
Alder7 år
Høj-esterromJa
FarveMørk rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsmelasse
RomstilEngelsk
FadtypeBourbon
LagringsklimaTropisk
DestillationsmetodePot
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år