Velier Foursquare Raconteur

2.195,00  DKK
Ikke på lager

Velier Foursquare Raconteur er den ældste release, som Foursquare har lavet sammen med Velier indtil videre. Men også i dette tilfælde er der tale om en Single Blended Rum, som det er skik for Foursquare. Rommen består af en blanding af rom destilleret i henholdsvis kobber double retort pot still og den traditionelle twin column coffey still, før den tappes på fade. Lagringen af de to rom er også forskellige: Den første har lagret i 17 år på ex-bourbon fade, mens den anden først lagrede i 5 år i ex-bourbon fade, og derefter har fortsat sin lagring i yderligere 12 år på et ex-Sherry Oloroso fad. 61% – 70 cl. Se yderligere detaljer nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Velier Foursquare Raconteur er den ældste release, som Foursquare har lavet sammen med Velier indtil videre. Men også i dette tilfælde er der tale om en Single Blended Rum, som det er skik for Foursquare. Rommen består af en blanding af rom destilleret i henholdsvis kobber double retort pot still og den traditionelle twin column coffey still, før den tappes på fade. Lagringen af de to rom er også forskellige: Den første har lagret i 17 år på ex-bourbon fade, mens den anden først lagrede i 5 år i ex-bourbon fade, og derefter har fortsat sin lagring i yderligere 12 år på et ex-Sherry Oloroso fad.

Den er tappet i januar 2023, og der findes kun 4.800 flasker af den i verden.

Navnet hylder to store "raconteurs" fra romverdenen: Luca selv og den afdøde Stephen Remsberg, en stor samler, som gik bort den foregående december.

Foursquares særegenhed er deres produktionsmetode. Melasse kommer fra forskellige lande og fermenteres i 44 timer i fire cuvées på 40.000 liter hver, hvor der tilsættes en del af mosten, der tidligere er fermenteret i hovedcuvéen. Destillation foregår både i en dobbelt kolonne med 40 kobberplader og i en smuk Forsyth Double Retort pot still med en lille kolonne. Så det er en dobbeltdestillation, den første ved 30% ABV og den anden ved 78/80% ABV. Selvom Foursquare har et af de mest moderne destillerier i verden, er de traditionalister og purister. Deres rom er fri for enhver komponent, der ikke er del af den oprindelige råvare, så ingen sukker, ingen karamel, ingen træspåner. Det mest kendte mærke, som i dag bruger Foursquare rom, er Doorly’s, som også ejes af R. L. Seale & Co. Limited.

Familien Seale er en af de ældste i Caribien inden for rom-forretning, men de har også et af de yngste destillerier, eftersom Foursquare blev grundlagt i 1996 og for nylig blev kåret som det bedste i verden. 61% – 70 cl.

Specifikationer
Varenummer3700597361290
LandBarbados
ProducentFoursquare, Velier
Cl.70 cl.
Alkohol procent61%
Alder17 år
FarveMørk rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseMelasse
RomstilEngelsk
FadtypeBourbon, Oloroso Sherry
LagringsklimaTropisk
DestillationsmetodePot, Kolonne
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år