Velier Clairin Vieux Vaval 8 års Rom

1.199,00  DKK
Ikke på lager

Velier Clairin Vieux Vaval 8 år er produceret af Vaval destilleriet, som er beliggende i det sydvestlige Haiti i Cavaillon-regionen. De laver en clairin lavet af Madame Meuze-sorten af sukkerrør. Denne version blev lagret i to fade tidligere brugt til single malt whisky fra Benriach destilleriet. Det er den ældste clairin, der nogensinde er tappet, men smagspaletten og aromaerne viser dog stadig en urokkelig ungdommelig ånd, upåvirket af tidens gang. BEMÆRK: Max. 1 stk. pr. kunde. 51,8% - 70 cl. Se yderligere detaljer nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Velier Clairin Vieux Vaval 8 år er produceret af Vaval destilleriet, som er beliggende i det sydvestlige Haiti i Cavaillon-regionen. De laver en clairin lavet af Madame Meuze-sorten af sukkerrør. Efter sukkerrørene er blevet presset, bliver saften destilleret i pot stills. Den resulterende clairin er herefter lagret i to fade tidligere brugt til single malt whisky fra Benriach destilleriet i Skotland, er denne udgave med fadstyrke den ældste clairin, der nogensinde er tappet. Smagspaletten og aromaerne viser dog stadig en urokkelig ungdommelig ånd, upåvirket af tidens gang.

Den første idé bag aldrede Clairin aftapninger var at sende fade, der tidligere havde indeholdt andre spiritusser, til Haiti for at aldre Clairin. Resultaterne var overbevisende, og efter et år på fade blev Clairin Ansyen født. Spirit of Haiti eksperimenterede med en længere aldringsperiode. De blev lagret i over 3 år, for at føde "Vieux" udgaverne. Spirit of Haiti ønskede også at hylde tre historiske producenter ved at tilbyde en Vieux Sajous, en Vieux Vaval og en Vieux Casimir.

Velier Clairin Vieux Vaval 8 år har en frisk og livlig duft med subtile aromaer af sukkerrør og saft, der fylder luften. Efter lidt tid udvikler duften sig til en eksotisk blanding af banan og ananas, med et strejf af gummi og kamfer. Smagen er livlig og fyldig, med en fiberrig start, der afslører medicinske noter af sennep. Midtpaletten er præget af vanilje og krydret med stjerneanis, nelliker og sort peber, samt en mælkeagtig undertone af kokosmælk og urter som salvie. Afslutningen er lang og silkeagtig med en næsten sandet tekstur, der fremhæver en æterisk og minimalistisk smagsoplevelse. Eftersmagen byder på en honningagtig fornemmelse på smagsløgene, efterfulgt af en frisk frugtig finish med noter af hvid fersken og pære, der frigiver en lækker tangy juice.

BEMÆRK: Begrænset udgivelse med kun 275 flasker til verdensmarkedet. Derfor sælges max. 1 stk. pr. kunde. 51,8% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer3700597363348
LandHaiti
ProducentVaval, Velier
Cl.70 cl.
Alkohol procent51,8%
Alder8 år
FarveMørk rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsjuice
RomstilEngelsk, Fransk
FadtypeWhisky
LagringsklimaTropisk
DestillationsmetodePot
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år