Velier Clairin Vieux Sajous Oloroso Cask 4 års Rom

875,00  DKK
På lager online og i butik

Velier Clairin Vieux Sajous Oloroso Cask 4 års rom produceres i det store terroir i St. Michel de l'Attalaye med Cristalline sukkerrør, en af de bedste gamle varianter, som nu kun dyrkes i Haiti og høstes i hånden. Fermentering starter spontant med lokal gær; destillationsapparatet opvarmes med ild fra en bagasse; sukkerrørsfibre bliver presset og tørret i solen. Den har været lagret i Port-Au-Princes tropiske klima i tønder fra Lustau Oloroso og Pedro Jimenez, som blev fyldt den 30. november 2017 og ladet stå indtil august 2021. 56,7% – 70 cl. Se yderligere detaljer nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Velier Clairin Vieux Sajous Oloroso Cask 4 års rom produceres i det store terroir i St. Michel de l'Attalaye med Cristalline sukkerrør, en af de bedste gamle varianter, som nu kun dyrkes i Haiti og høstes i hånden. Fermentering starter spontant med lokal gær; destillationsapparatet opvarmes med ild fra en bagasse; sukkerrørsfibre bliver presset og tørret i solen. Den har været lagret i Port-Au-Princes tropiske klima i tønder fra Lustau Oloroso og Pedro Jimenez, som blev fyldt den 30. november 2017 og ladet stå indtil august 2021.

Haiti betragtes som rommens sidste grænse, og landets signaturrom, "Clairin", er indbegrebet af dette. Da Veliers CEO, Luca Gargano, besøgte Haiti for første gang i 2012, blev han overrasket over at finde hele 532 fungerende destillationsapparater på øen. Til sammenligning er der kun 42 destillerier i drift i hele Caribien.

Haiti er fyldt med primitive destillerier. Disse små produktioner er spredt ud over øen, og er endnu ikke påvirket af den vestlige verdens modernisering. Fra det perspektiv virker Haiti stadig 'ren'. Biodiversiteten er overvældende, og hver region på øen har sin egen unikke produktionsmetode, sin egen variant af sukkerrør og sin egen specifikke Clairin med karakteristiske aromaer. Velier har udvalgt og aftappet Clairin, der virkelig viser denne diversitet, både i fermenterings- og destillationsteknikker samt i de anvendte sukkerrørssorter.

Clairin, eller "Kleren" som det hedder på kreolsk, er den fattiges rom. Det står som et levende minde om den caribiske produktionsmetode fra slutningen af 1700-tallet, en tid hvor rom var et essentielt handelsprodukt.

Velier's Clairin er et eksempel på den ekstraordinære diversitet i haitianske produkter. For at kvalificere sig til Veliers sortiment skal Clairin dog opfylde nogle strenge krav. Sukkerrørssorterne skal være lokale og ikke hybride. Dyrkningen skal være økologisk, uden brug af kemikalier. Sukkerrør skal høstes i hånden og transporteres med traditionelle metoder. Fermentering skal ske naturligt, uden tilsætning af industriel gær, og samtidig vare i mindst 120 timer. Destillation skal foregå i specifikke apparater, og det endelige produkt skal tappes og flaskes i Haiti. 56,7% – 70 cl.

Specifikationer
Varenummer3700597355893
LandHaiti
ProducentVelier
Cl.70 cl.
Alkohol procent56,7%
Alder4 år
FarveMørk
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsjuice
RomstilFransk
FadtypeOloroso Sherry
LagringsklimaTropisk
DestillationsmetodePot
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år