Velier Clairin Vieux Sajous Caroni Cask 5 års rom

999,00  DKK
På lager online og i butik

Velier Clairin Vieux Sajous Caroni Cask 5 års rom kommer fra destilleriet Chelo i Saint-Michel-de-l’Attalaye, som ligger i Haiti, hvor Michel Sajous producerer landets signaturrom, "Clairin", fra sukkerrør af sorten Cristalline. Denne udgave af Vieux Sajous fremhæver styrken fra en Clairin, der er lagret i 5 år i fade, som tidligere har indeholdt 100% Caroni. Interaktionen mellem destillatet og fadet har gjort denne rom yderst kompleks, samtidig med at den bevarer den aromatiske friskhed fra råmaterialet. En rig udtryk af chokolade, eksotiske og blomsteragtige toner, med en vedvarende og blød afslutning. 52,14% – 70 cl. Se yderligere detaljer nedenfor ...

 

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Velier Clairin Vieux Sajous Caroni Cask 5 års rom kommer fra destilleriet Chelo i Saint-Michel-de-l’Attalaye, hvor Michel Sajous producerer Clairin fra sukkerrør af sorten Cristalline. Denne tredje udgave af Vieux Sajous fremhæver styrken fra en Clairin, der er lagret i 5 år i fade, som tidligere har indeholdt 100% Caroni. Interaktionen mellem destillatet og fadet har gjort denne rom yderst kompleks, samtidig med at den bevarer den aromatiske friskhed fra råmaterialet. En rig udtryk af chokolade, eksotiske og blomsteragtige toner, med en vedvarende og blød afslutning.

Haiti betragtes som rommens sidste grænse, og landets signaturrom, "Clairin", er indbegrebet af dette. Da Veliers CEO, Luca Gargano, besøgte Haiti for første gang i 2012, blev han overrasket over at finde hele 532 fungerende destillationsapparater på øen. Til sammenligning er der kun 42 destillerier i drift i hele Caribien.

Haiti er fyldt med primitive destillerier. Disse små produktioner er spredt ud over øen, og er endnu ikke påvirket af den vestlige verdens modernisering. Fra det perspektiv virker Haiti stadig 'ren'. Biodiversiteten er overvældende, og hver region på øen har sin egen unikke produktionsmetode, sin egen variant af sukkerrør og sin egen specifikke Clairin med karakteristiske aromaer. Velier har udvalgt og aftappet Clairin, der virkelig viser denne diversitet, både i fermenterings- og destillationsteknikker samt i de anvendte sukkerrørssorter.

Clairin, eller "Kleren" som det hedder på kreolsk, er den fattiges rom. Det står som et levende minde om den caribiske produktionsmetode fra slutningen af 1700-tallet, en tid hvor rom var et essentielt handelsprodukt.

Velier's Clairin er et eksempel på den ekstraordinære diversitet i haitianske produkter. For at kvalificere sig til Veliers sortiment skal Clairin dog opfylde nogle strenge krav. Sukkerrørssorterne skal være lokale og ikke hybride. Dyrkningen skal være økologisk, uden brug af kemikalier. Sukkerrør skal høstes i hånden og transporteres med traditionelle metoder. Fermentering skal ske naturligt, uden tilsætning af industriel gær, og samtidig vare i mindst 120 timer. Destillation skal foregå i specifikke apparater, og det endelige produkt skal tappes og flaskes i Haiti. 52,14% – 70 cl.

Specifikationer
Varenummer3700597360057
LandHaiti
ProducentVelier
Cl.70 cl.
Alkohol procent52,14%
Alder5 år
FarveMørk rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsjuice
RomstilFransk
FadtypeCaroni
LagringsklimaTropisk
DestillationsmetodePot
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år