Torabhaig Legacy Series Chapter 3 Cnoc na Moine Single Malt Whisky

599,00  DKK
På lager online og i butik

Torabhaig Legacy Series Chapter 3 Cnoc na Moine er inspireret af den spektakulære barske kystlinje som destilleriet ligger på Isle of Skye. Navnet Cnoc Na Mòine oversættes som "bakken af tørv" og er geografisk placeret i Knoydart, som kan ses på tværs af Sound of Sleat fra destilleriet. Et godt navn til denne tørvet Single Malt Whisky. 46% ABV - 70 cl. Mere information og smagsnoter nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Torabhaig Legacy Series Chapter 3 Cnoc na Moine trækker inspiration fra den spektakulært barske kystlinje, hvor destilleriet er beliggende på Isle of Skye, her tæmmer de stærkt tørvede korn til at producere en elegant robust dram, der balancerer styrke med raffinement for at fremhæve den blomsteragtige, duftende karakter af deres whisky. Navnet Cnoc Na Mòine oversættes som "bakken af tørv" og er geografisk placeret i Knoydart, som kan ses på tværs af Sound of Sleat fra destilleriet.

Cnoc Na Mòine er lagret i Bourbon-fade med tilføjelse af Oloroso og Pedro Ximenez Casks, der giver den nye udgivelse en sødere og rigere smag, samt en mørkere farve. 

Torabhaig Legacy Series Chapter 3 Cnoc na Moine er en tørvet Single Malt Whisky lavet med Concerto maltbyg med et indhold af fenoler i kornet på 78+ PPM. Fermenteret med Pinnacle og Anchor gær. Vandet ned til 46% fra cask strength, som er på 63.2 - 63.6%. Uden koldfiltrering eller farvning og med et resterende fenolniveau på 19,7 PPM.

Torabhaig Legacy Series Chapter 3 Cnoc na Moine har aromaer af subtil tørverøg, ledsaget af noter af appelsinskal, syrlig frugt og et hint af døende gløder. Disse aromaer forstærkes af strejf af vaniljesødme og friske egetræsnoter. Når du tager en tår, oplever du tørven vende tilbage på ganen med en karakteristisk BBQ-note, efterfulgt af peber, en let balsamicosyre, og mere sødme, der balanceres af blide strejf af cedertræ og læder. Den dybde, du smager, kan tilskrives sherryfadene. I eftersmagen oplever du en vidunderlig harmonisk balance mellem sherryens indflydelse og Torabhaigs integrerede tørve- og krydderistruktur, der skinner igennem i en lang og behagelig røget finish.

Torabhaig er det første destilleri bygget på øen Skye i 190 år, og kun det andet lovlige nogensinde. Destilleriet er et produkt af sine omgivelser - formet af et vildt landskab og klima. Destilleriet er et af de nye og unge destillerier i Skotland – grundlagt 2013 – startede med at destillere i 2017 – tappede deres første batch nogensinde i slutningen af 2020. Selvom det er et nyt destilleri, så bruger de stadig traditionelle metoder. De destillerer i kobber pot-stills og har valgt at fermentere i traditionelle trækar, præcis som i de gamle dage.

Dette er det tredje kapitel i Torabhaigs Legacy Series, og planen er at udgive en ny edition ca. hvert andet år, indtil man i 2028 håber at stå klar med den først udgivelse af: Torabhaig 10 YO Single Malt.

Specifikationer
Varenummer5060033848036
LandSkotland
ProducentTorabhaig
Cl.70 cl.
Alkohol procent46%
FadtypeBourbon, Oloroso Sherry, Pedro Ximénez
WhiskyregionIslands
Peat / TørverøgMellem
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år