Torabhaig Legacy Series Allt Gleann Batch Strength Single Malt Whisky

695,00  DKK
På lager online og i butik

Torabhaig Legacy Allt Gleann Batch Strength Single Malt Whisky viser den tillid, Torabhaig har til kvaliteten af deres whisky og fremhæver styrken af deres fremtrædende signaturstil: velafbalanceret tørv. Stærkt inspireret af den spektakulært barske kystlinje, hvor destilleriet ligger på Isle of Skye, tæmmer de kraftigt tørvede korn for at producere en elegant barsk dram, der balancerer styrke med finesse for at fremhæve den blomstrede, duftende karakter af whiskyen. Denne begrænsede udgivelse er et dristigere udtryk for Allt Gleann og vil afslutte Allt Gleann-kapitlet i Legacy-serien. 61,1% ABV - 70 cl. Mere information og smagsnoter nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Torabhaig Legacy Allt Gleann Batch Strength Single Malt Whisky er en særlig udgave lavet for at afslutte Allt Gleann-kapitlet i legacy-serien. 

Denne udgivelse, som er blevet tappet ufortyndet, viser den tillid, Torabhaig har til kvaliteten af deres whisky og fremhæver styrken af deres fremtrædende signaturstil: velafbalanceret tørv. Stærkt inspireret af den spektakulært barske kystlinje, hvor destilleriet ligger på Isle of Skye, tæmmer de kraftigt tørvede korn for at producere en elegant barsk dram, der balancerer styrke med finesse for at fremhæve den blomstrede, duftende karakter af whiskyen. Denne begrænsede udgivelse er et dristigere udtryk for Allt Gleann og vil afslutte Allt Gleann-kapitlet i Legacy-serien. 

Torabhaig Legacy Allt Gleann Batch Strength Single Malt Whisky er en kraftigt tørvet Single Malt Whisky lavet med Concerto maltbyg med et indhold af fenoler i kornet på 78+ PPM. Fermenteret med Pinnacle MG+ gær og lagret i en blanding af Bourbon-fade og genbrugte whisky-fade. Tappet ufortyndet ved 61,1% uden koldfiltrering eller farvning og med et resterende fenolniveau på 22,8 PPM.

Når man dufter til den, er det typisk Torabhaig: Bål røg, tørv og let, sød, vanilje-ledet eg krydderi. På ganen optræder mere røg, saltethed og maltethed. Der er en tydelig trækrydderi med subtile antydninger af korn, peberfrugt og grønt æble. Der er også en fornemmelse af tunge tørvegløder og et strejf af cedertræ og savsmuld. Afslutningen byder på mere egetræs krydderi og et lille prik af ild.

I 2013 begyndte Mossburn at renovere en gård på Isle of Skye, og i 2017 stod Torabhaig Distillery endeligt klart. Det var det første destilleri bygget på øen i 190 år, og det andet (lovlige) destilleri som nogensinde havde været på øen.

Fordi Single Malt helst skal lagres i nogle år, gik der noget tid inden destilleriets 1st edition udkom. Det skete endeligt i foråret 2021, og allerede i efteråret samme år stod de klar med en 2nd edition. Planen derfra er at udgive en ny edition ca. hvert andet år, indtil man i 2028 håber at stå klar med den først udgivelse af: Torabhaig 10 YO Single Malt.

Specifikationer
Varenummer5060033848111
LandSkotland
ProducentTorabhaig
Cl.70 cl.
Alkohol procent61,1%
FadtypeBourbon, Whisky
WhiskyregionIslands
Peat / TørverøgMellem
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år