Stauning Whisky Dirty Bastard

595,00  DKK
Ikke på lager

Stauning Whisky Dirty Bastard er endnu et udtryk for Staunings stræben efter at bryde normerne i whiskyens verden. Denne udgave af Bastard-whiskyen bryder med det konventionelle og udforsker igen ukendt territorie. Dirty Bastard gennemgår nemlig modning i hele tre forskellige fade. Noter af korn, kanel, kakao og tobak i duften. I smagen mørk chokolade, vanilje, ristede nødder, chili, mørkt øl, humle og ristet malt. 53,4% ABV - 70 cl. Mere information herunder ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Stauning Whisky Dirty Bastard er endnu et udtryk for Staunings stræben efter at bryde normerne i whiskyens verden. Denne udgave af 'Bastard'-whiskyen bryder med det konventionelle og udforsker igen ukendt territorie.

Dirty Bastard gennemgår modning i hele tre forskellige fade. Først lagret på destilleriet i 3-4 år i nye amerikanske egetræsfade, dernæst mexicanske mezcal-fade i 6-12 måneder, en forvandlingsproces der efterlader os med den velkendte Stauning Bastard whisky. Men det stopper ikke her. Bastard tager herefter skridtet ind i ølfadenes verden. Den afsluttes i 'Mexican Hot Chocolate Imperial Stout'-fade fra det danske bryggeri, To Øl.

Denne unikke lagringsproces giver whiskyen et uklart og 'beskidt' udseende, hvilket har inspireret til navnet. Men bare rolig. Det hele falder til ro og efterlader en smuk, klar, og uimodståelig whisky. 

Dirty Bastard er en videreudvikling af Staunings Bastard, som er nr. 2 i Staunings Research Series. Dirty Bastard kan anses som den 4. i serien, dog regnes den ikke for at forblive fast i sortimentet. Rug og byg fra to lokale gårde. Al korn er gulvmaltet og ovntørret på destilleriet. Sammensætningen varierer en smule fra parti til parti, men overordnet er tendensen 60 % maltet rug og 40 % maltet byg. Dobbelt destilleret i små pot stills opvarmet med direkte ild.

Det er almindeligt at lagre øl på whiskyfade, men det er sjældent, at whisky lagres i ølfade. Vores tvivl blev dog hurtigt gjort til skamme, da vi smagte på resultatet af at lagre vores whisky på de aromatiske fade fra To Øl. Den kraftige og smagfulde stout kastede stjernestøv over Bastard og løftede den til nye højder. En whisky, der uden tvivl vil forføre selv den mest kræsne whiskyentusiast. Værd at vide:

Illustrationen på flasken forestiller den hårløse mexicanske hund Xoloitzcuintle (Xolo) samt et udvalg af smagsnoter og komponenter fra ølbrygning og fremstilling.

Stauning Whisky Dirty Bastard præsenterer sig i en mørk ravfarve, en smule grumset i sit udseende. Når du først tager en indånding, vil du blive mødt af en fascinerende duft af korn, kanel, kakao og en undertone af tobak. Når du tager den første sip, vil dine smagsløg blive forkælet med nuancer af mørk chokolade og vanilje, suppleret med toner af ristede nødder. Der er en spændende varme fra chili, som balanceres af noter af mørkt øl, humle og ristet malt, hvilket gør smagsoplevelsen både dyb og kompleks. 53,4% ABV - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer5744002860181
LandDanmark
ProducentStauning
Cl.70 cl.
Alkohol procent53,4%
Alder5 år
FadtypeImperial Stout, Mezcal, Virgin Oak
Whisky-typeMalt, Rye
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år