Romdeluxe Distillery Series Rum No. 2 Guadeloupe - Pere Labat

895,00  DKK
På lager online og i butik

Romdeluxe Distillery Series Rum No. 2 Guadeloupe - Père Labat er den anden udgivelse i en ny serie fra Romdeluxe, hvor de går lidt tættere på de enkelte destillerier, og viser hvordan deres forskellige tilgang til romproduktionen har indvirkning på de enkeltes rom og de aftapninger der efterfølgende laves. 61,9% - 70 cl. Se mere information nedenfor…

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Romdeluxe Distillery Series Rum No. 2 Guadeloupe - Père Labat kommer fra mærket Père Labat som tapper og distribuerer rom, der er produceret af Destillerie Poisson. Beliggende siden 1863 på øen Marie-Galante i Grand Bourg, udarbejder det lille destilleri meget værdsatte rhum agricole. Det er øens ældste destilleri og bevarer stadig de gamle destillationskolber til romdestillation sammen med mere moderne kolonnedestillationssystemer.

Distillery Series Rum No. 2 Guadeloupe - Père Labat er baseret på sukkerrørssaft, der har fermenteret 72 timer, inden destillation. Den er destilleret på en af deres to Creole kolonne kedler. Efterfølgende er den lagret 4 år i franske egetræsfade i Frankrig, inden den er transporteret til Danmark hvor Romdeluxe har lagret den yderligere 1 år i American Virgin Oak fade som tidligere har indeholdt Madeira i 6 mdr.

Dette har givet en rom med noter af røde bær, tobak, egetræ, friske æbler og syrlige drops.

Navnet Père Labat hylder en munk kendt for at have fortalt om sine eventyr på De Vestindiske Øer i det 17. århundrede og for at have forbedret funktionen af de destillationskolber, der blev brugt på det tidspunkt. Jean Baptiste Labat, kendt af alle som Père Labat, fortsatte et studie af destillation, som blev påbegyndt af Jean-Baptiste Du Tertre, da han ankom til Martinique. 

Père Labat fik sendt en Cognac-destillationskolbe fra Frankrig, som han derefter tilpassede til romproduktion. Dermed blev Labat-kolben født, den første, der blev brugt til destillation i de franske Antiller i slutningen af 1600-tallet. 

Hos Destillerie Poisson bliver sukkerrøret den dag i dag stadig skåret i hånden og transporteret til destilleriet på oksetrukne vogne og malet inden for 48 timer efter høsten. Takket være en traditionel destillationsmetode er den fremstillet af ren sukkerrørssaft, hvilket giver den en unik aromatisk rigdom. 

Père Labat produceres i ekstremt begrænsede mængder og er derfor et meget eftertragtet produkt blandt mange samlere. Der er da også kun tappet 162 flasker af denne skønhed. 61,9% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer5744004420437
LandGuadeloupe
ProducentRomdeluxe
Cl.70 cl.
Alkohol procent61,9%
Alder5 år
FarveMørk rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsjuice
RomstilFransk
FadtypeFransk Egetræ, Madeira
LagringsklimaKontinentalt
DestillationsmetodeKolonne
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år