Portvin
Hvad er Portvin?
Basen der bruges til portvin fremstilles på samme måde som enhver anden vin. Druer dyrkes, presses og gæres med gær, som omdanner vinens naturlige sukker til alkohol. I produktionen af portvin er der imidlertid et ekstra trin. Inden al sukkeret er omdannet til alkohol, tilsættes en neutral druespiritus til vinen.
I portvin er den neutrale druespiritus sædvanligvis aguardente, afledt af "água ardente," hvilket betyder "ildvand" på portugisisk. Aguardente dræber den resterende gær og stopper gæringen. Resultatet bevarer noget af druernes resterende sukker, hvilket resulterer i en smagsprofil fra halvsøde til søde og en højere alkoholprocent, typisk omkring 20% ABV. Portvinen opbevares og lagres derefter i fade, inden den tappes på flasker.
Hvilke typer af Portvin findes der?
Der findes flere stilarter af portvin, men de to hovedstile af portvin inkluderer en Ruby som primært lagrer i flasken, og som har mere smag af bær og chokolade og lidt mindre sødme; samt en Tawny, som lagrer på træfade og har mere smag af karamel, nødder og mere sødme.
Er der en komplet guide til Portvin?
Ja, du kan finde den komplette guide til Portvin lige her.