Rum Nation Rare Rums Versailles 16 år Peated Cask Finish

1.599,00  DKK
På lager online og i butik

Rum Nation Rare Rums Versailles 16 år Peated Cask Finish er destilleret i en traditionel wooden pot still, og har derefter haft en lang modningsproces, afsluttet med en ekstralagring på fade som tidligere har indeholdt røget skotsk whisky. Rommen er aftappet ved 58,2% alkohol. Som et resultat er denne rom yderst fyldig og kompleks. 70 cl. Se mere information og smagsnoter nedenfor…

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Rum Nation Rare Rums Versailles 16 år Peated Cask Finish er destilleret i en traditionel wooden pot still, og har derefter haft en lang modningsproces, afsluttet med en ekstralagring på fade som tidligere har indeholdt røget skotsk whisky. Rommen er aftappet ved 58,2% alkohol. Som et resultat er denne rom yderst fyldig og kompleks.

Versailles var et af Guyanas mindste destillerier, og producerede rom helt frem til 1975, hvor det blev tvunget til at lukke. I 1977 opkøbte Enmore destilleriet Versailles’ gamle wooden pot still. Da Enmore lukkede i 1993 gik kedlen videre til Uitvlugt, og da Uitvlugt lukkede i 2000 gik kedlen videre til Guyanas eneste tilbageværende romdestilleri – Diamond Distillery. Diamond Distillery bruger stadig Versailles’ 250 år gamle trækedel til produktion af romspiritus, og navngiver ofte udgivelser efter kedlen.

Rom som er produceret på Versailles-kedlen er kendetegnet ved at være fyldige og yderst aromatiske, og Versailles rom er højt værdsat iblandt romentusiaster for sin yderst særprægene smag og duft.

I næsen mødes man af Agave og let røgede noter – som en god mezcal. Nok et resultat af lagring på røgede whiskyfade. Dog kan man stadigt dufte, at det er en rom der er tale om. Overmoden ananas og papaja, sødmefuld og med mild krydderi. Ganske kompleks.
I smagen er tørvenoterne tydelige. Tør, med havsalt med syrlige bolsjer. Guyanarommens karakteristiske olierede fedme er til stede, ligeså den elegance som er karakteristisk for Versailles-kedlens destillater.
Eftersmagen er lang, med noter af eukalyptus og stjerne anis, der særligt ligger sig langs kanten af tungen.

Denne small batch rom fra Guyana er kun produceret i et begrænset omfang af 1136 flasker. 58,2% -70 cl.

Specifikationer
Varenummer5740030100121
LandGuyana
ProducentRum Nation
Cl.70 cl.
Alkohol procent58,2%
Alder16 år
FarveMørk rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsmelasse
RomstilEngelsk
FadtypeBourbon, Peated
LagringsklimaKontinentalt, Tropisk
DestillationsmetodePot
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år