Rum Nation Rare Rums Engenho Novo Sherry Cask

1.099,00  DKK
På lager online og i butik

Rum Nation Rare Rums Engenho Novo 2017-23 Sherry Cask er en eksplosiv og meget kompleks rom til dig som vil have en helt igennem unik oplevelse. Den er en Rhum Agricole destilleret på øen Madeira af ren sukkerrørssaft. Rommen har derefter lagret i 6 år i et subtropisk klima på Sherry Olorosofade. Kun produceret i et ganske begrænset omfang af 282 flasker. 65% -70 cl. Se mere information og smagsnoter nedenfor…

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Rum Nation Rare Rums Engenho Novo 2017-23 Sherry Cask er en eksplosiv og meget kompleks rom til dig som vil have en helt igennem unik oplevelse!

Den er destilleret på Engenho Novo på øen Madeira. Det er en rom i den franske Rhum Agricole stil, og lig alle andre agricole rom, er den lavet på en base af ren sukkerrørssaft, og er dermed mere tør og kompleks i smagen end den melassebaserede rom, som de fleste danskere kender. 

Rommen har fået 6 års lagring i et subtropisk klima på Sherry Olorosofade, som har tilføjet den en kraftfuld, nødet og vinøs smagsprofil. Rommen er derefter tappet ved hele 65% alkohol. 

Engenho Novo 2017-23 Sherry Cask er på næsen tør, nøddeagtig og vinøs i begyndelsen, men det er Agricolespiritussens duftpanorama der er er mest fremtrædende. Maritime noter af havsalt og tang, efterfulgt af et strejf af grønne og vegetabilske noter af frisk sukkerrørssaft – den er krydret, græsagtig og livlig. Strejf af cola og bergamotte kan også mærkes.

I smagen bliver man ramt af en kraftfuld, varm og tør eksplosion, men med en åbenlys indflydelse af sherryfadet – med et par dråber vand åbner rommen sig, og man finder en sødme af sultanarosiner, tørrede blommer og dadler. Stilen forbliver dog tør, og igen med en yderst urteagtig note.

Finalen er lang - med nyslået græs, salt, varme og krydderi.

Denne small batch rom fra Madeira er kun produceret i et ganske begrænset omfang af 282 flasker. 65% -70 cl.

Specifikationer
Varenummer8057760350830
LandMadeira
ProducentRum Nation
Cl.70 cl.
Alkohol procent65%
Alder6 år
FarveMørk rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsjuice
RomstilFransk
FadtypeOloroso Sherry, Rødvin
LagringsklimaTropisk
DestillationsmetodeKolonne
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år