Port Charlotte PMC:01 Single Malt Whisky

1.249,00  DKK
På lager online og i butik

Port Charlotte PMC:01 har sine rødder i 100% Concerto-byg. Under maltningsprocessen når den et Peat-niveau på 40 dele pr. million (PPM). Den blev destilleret i 2013, og har derefter ligget 4 år på Bourbon-fade; i 2017 blev spiritussen hældt over på Pomerol-fade, hvor den så fortsatte sin modningsproces i yderligere 5 år. Med en alkoholprocent på 54,5% er den både kraftfuld og rig på smag. 70 cl. Få mere information og smagsnoter nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Port Charlotte PMC:01 har sine rødder i 100% Concerto-byg. Under maltningsprocessen når den et Peat-niveau på 40 dele pr. million (PPM). Den blev destilleret i 2013, og har derefter ligget 4 år på Bourbon-fade; i 2017 blev spiritussen hældt over på Pomerol-fade, hvor den så fortsatte sin modningsproces i yderligere 5 år. Med en alkoholprocent på 54,5% er den både kraftfuld og rig på smag.

Port Charlotte PMC:01 er en fortælling om stedet. Denne sjette udgivelse i Cask Exploration-serien er fra årgang 2013 og er dybt påvirket af den rige, frugtbelagte eg fra Pomerol vinfade - hvilket tilføjer dybde og kompleksitet til denne single malt. Denne udgivelse markerer første gang, Port Charlotte spiritus er lagret i Pomerol-fade, og resultatet er virkelig noget særligt. Kvaliteten af egetræ kombineret med whiskyens alsidighed er bemærkelsesværdig, og smagen hylder både vinregionens fad og spiritussens fulde Islay-modning. Den fremhæver den harmoniske balance mellem eg, rig frugt og mild tørverøg - en uforglemmelig single malt.

Port Charlotte tror på at skabe whisky, der taler om det sted, den kommer fra. Da deres destilleri blev genoplivet i 2001, var deres grundlæggere i vantro over den klare adskillelse mellem deres råvare og branchens mangel på overvejelse for, hvor den blev dyrket, hvem der dyrkede den og hvordan.

Terroir er afgørende for smagen af Port Charlottes single malt, og denne næste whisky i Cask Exploration-serien, PMC:01, har tilbragt den anden halvdel af sin lagring i Pomerol-fade fra Bordeauxs “right bank”. En region som direkte påvirker smagen af dens druer, der bliver til enestående rødvine. Vinene herfra henviser stolt til deres oprindelsessted, drager fordel af det varme klima og det berømte blå ler, grus og sand fra appelationen for at tilføre en frisk, men rig silkeagtighed.

Farven på Port Charlotte PMC:01 minder om hasselnød, og når du nærmer dig, mødes du af en duft af varm tørverøg og røde frugter, som skifter til simrede pærer, melon og en subtil havbrise. Delikate blomsternoter af roser og geranium træder frem, med antydninger af vanilje, honning, læder og ristet eg fra træet. Når whiskyen åbner sig yderligere, kommer en subtil krydderiblanding af nellike og ingefær i forgrunden, akkompagneret af et strejf af marcipan. 

På ganen supplerer maltsukker og tørverøg den imponerende viskositet af væsken, som belægger munden. Fadets indflydelse fortsætter og fremhæver den harmoniske balance mellem egetræ og frugt, hvor saftige brombær, blomme og ældet læder træder frem. 

I eftersmagen mærkes milde maritime toner, knuste muslingeskaller og et hint af citrus fra citronskal, som henviser til whiskyens fulde Islay-modning, mens Port Charlottes signatur af tørverøg bliver ved med at hænge ved. 54,5% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer5055807417310
LandSkotland
ProducentBruichladdich Distillery
Cl.70 cl.
Alkohol procent54,5%
Alder9 år
FadtypeBourbon, Pomerol
WhiskyregionIslay
Peat / TørverøgHøj
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år