Octomore 14.3 214,2 PPM Single Malt Whisky

1.875,00  DKK
På lager online og i butik

Octomore 14.3 demonstrerer den ekstraordinære jagt på smag, når man kombinerer super-tung tørv med de varierende lokale høster fra Islay. Den har sine rødder i 100% Concerto-byg, der er dyrket på Islay (specifikt på Octomore farm) i 2016. Under maltningsprocessen når den et Peat-niveau på 214,2 dele pr. million (PPM). Den blev destilleret i 2017, og har derefter ligget 5 år på fade; halvdelen af tiden i ex-amerikanske whiskeyfade og den anden halvdel i anden-påfyldning vinfade. Med en alkoholprocent på 61,4% er den både kraftfuld og rig på smag. 70 cl. Mere information og smagsnoter nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Octomore 14.3 demonstrerer den ekstraordinære jagt på smag, når man kombinerer super-tung tørv med de varierende lokale høster fra Islay. Den har sine rødder i 100% Concerto-byg, der er dyrket på Islay (specifikt på Octomore farm) i 2016. Under maltningsprocessen når den et Peat-niveau på 214,2 dele pr. million (PPM). Den blev destilleret i 2017, og har derefter ligget 5 år på fade; halvdelen af tiden i ex-amerikanske whiskeyfade og den anden halvdel i anden-påfyldning vinfade. Med en alkoholprocent på 61,4% ABV er den både kraftfuld og rig på smag.

Den Islay-byg, der bruges i Octomore 14.3, er dyrket kun to mil fra destilleriet på Octomore gården. Den leverer en single malt med en fremtrædende kornsmag. Dette fejrer den dybe indflydelse af den naturlige, rå ingrediens og genoplivningen af landbrugssamfundet, som dyrkede den.

Hoveddestillatøren, Adam Hannett, har i denne whisky dygtigt lokket smagen frem fra Islay-byggen. Whisky er lagret i en kombination af første-påfyldning ex-amerikanske whiskeyfade og anden-påfyldning vinfade. Egen har en klar betydning, men dominerer aldrig kornet - den fanger terroiret og den unikke smag af Islay-byggen.

Denne whisky præsenterer sig i en ren guld farve, og duften transporterer dig direkte til gårdspladsen ved Bruichladdich Destilleriet, hvor aromaer af varm, sød mæsk er umiskendelige. Denne bløde, kikseagtige malt følges af tørverøg og et udvalg af søde stenfrugter som modne abrikoser, ferskner og pærer dryppet med honning. Sukkerbelagte citronskaller tilføjer et strejf af citrus, der balanceres med karamel, honningtavle, chokolade og vaniljeis.

I smagen mærkes delikate noter af eg straks, efterfulgt af tilstedeværelsen af ulmende tørv. Florale antydninger af gyvel og kaprifolie træder frem over den maltrige byg fra Islay, som er rig og sød med noter af cremet grød og korn. Den franske egs struktur kombineret med den søde vanilje og toffee fra den amerikanske eg smelter smukt sammen og bringer en harmonisk balance til smagsoplevelsen.

Afslutningen domineres af maltet byg og jordagtig røg, suppleret med vedvarende noter af sødt bygsukker. Karamel og vanilje fuldender med en afrundet sødme. 61,4% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer5055807416580
LandSkotland
ProducentBruichladdich Distillery
Cl.70 cl.
Alkohol procent61,4%
Alder5 år
FadtypeAmerican whiskey, Vin
WhiskyregionIslay
Peat / TørverøgHøj
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år