Octomore 14.2 128,9 PPM Single Malt Whisky

1.475,00  DKK
På lager online og i butik

Octomore 14.2 stammer fra 100% skotsk dyrket Concerto-byg høstet i 2016, som under maltningsprocessen når et Peat-niveau på 128,9 dele pr. million (PPM). Den blev destilleret i 2017 og har derefter ligget 5 år på fade på henholdsvis Oloroso og Amarone og Pauillac vinfade. Med en alkoholprocent på 57,7% ABV er den både kraftfuld og rig på smag. 70 cl. Mere information og smagsnoter nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Octomore 14.2 stammer fra 100% skotsk dyrket Concerto-byg høstet i 2016, som under maltningsprocessen når et Peat-niveau på 128,9 dele pr. million (PPM). Den blev destilleret i 2017 og har derefter ligget 5 år på fade. Under lagringen tilbragte den 4 år i fade, der tidligere har indeholdt Oloroso og Amarone, helt præcist 40% af tiden i tidligere Oloroso-fade, 44% af tiden i first fill Amarone-fade og de sidste 16% i second fill Amarone-fade. Dette blev efterfulgt af et yderligere år i Pauillac vinfade, hvilket tilføjede ekstra dybde og kompleksitet til smagsprofilen. Med en alkoholprocent på 57,7% ABV er den både kraftfuld og rig på smag.

Octomore single malt har trodset den accepterede whisky-viden siden sin lancering i 2008. De bliver lagret i fem år, har altid super kraftig tørverøg og bliver tappet tæt på fadstyrke. Derfor har Octomores overraskende elegance fået betegnelsen “The Impossible Equation”.

Med over 200 forskellige fadtyper på lagrene har hoveddestillatøren, Adam Hannett, valgt fade, der tidligere har indeholdt Oloroso og Amarone. Herfra kommer en distinkt kombination af sødme og nødder, som skaber en enestående single malt.

Octomores karakteristiske tårnhøje peat-niveau går notorisk godt i spænd med Oloroso sherryfade, hvor træets indflydelse tilføjer en robust, krydret smag til den endelige spiritus. Egetræet fra Amarone-fadene har også en betydelig indflydelse på whiskyen, idet den tilfører rige, røde frugtnoter - hvilket giver struktur og sammenhæng til 14.2.

Octomore 14.2 præsenterer sig med en dyb ravfarve, der lover en rig og kompleks oplevelse. Når du først nærmer dig, vil du blive mødt af en duft, der er præget af læder, svesker, røde ribs og maltbyg. Disse indledende noter giver plads til ristet eg og subtile antydninger af kanel, grønt æble og sort peber. Der er også tydelige bølger af røg blandet med røde frugter, der ledsages af noter af malt og grød. Tørven er dominerende og mørk, med nuancer af brændt lyng og en subtil undertone af pibetobak fra egen.

Når whiskyen først rammer ganen, er den europæiske egs indflydelse umiskendelig. Den tørre fornemmelse balanceres smukt med smagsnoter af trækrydderier, røget eg og ristet kaffe. Barbeque-sødme blandes med et pift af sort peber suppleres af en dybde fra frugtkage og tørret frugt. Tilføjelsen af blot en dråbe vand bringer en ekstra dimension, hvor røgen og den frugtagtige sødme fra vinfadene bliver mere fremtrædende, og noter af æble og pære begynder at vokse i drammen.

Eftersmagen efterlader en vedvarende smag af røget malt, glødende eg og et hint af havsalt, og som signaturen for Octomore, bliver den jordnære røg hængende, hvilket giver en dyb og tilfredsstillende afslutning på oplevelsen. 57,7% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer5055807416504
LandSkotland
ProducentBruichladdich Distillery
Cl.70 cl.
Alkohol procent57,7%
Alder5 år
FadtypeAmarone, Oloroso Sherry, Pauillac Vin
WhiskyregionIslay
Peat / TørverøgHøj
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år