Maker's Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky
Maker's Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky er en utraditionel, håndlavet bourbon fra USA, der kun laves i ganske små batches af gangen - 19 tønder, for at være helt præcis. Den er udviklet i 1954 af Bill Samuels Jr., der besluttede sig for at "genopfinde" familiedestilleriets bourbon og gøre den mere rund og blød i smagen. Hans mål var at undgå den lidt bitre smag, som nogle bourbons har og i stedet få den mere søde smag frem. 45% – 70cl.
Maker's Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky er lavet på rent kildevand fra destilleriets grund, som har et lavt indhold af jern. Som regelsættet foreskriver indeholder bourbon'en minimum 51% majs. Derudover indeholder Maker's Mark bourbon whisky rød vinterhvede, som giver en mere rund og blød smag. Efter destillationen lagres bourbonen på nye amerikanske egefade i mellem 5½ og 6½ år alt afhængig af temperatur og luftfugtighed. Herfter udvælges 19 tønder ad gangen til hver produktion – det laveste antal i amerikansk whiskey produktion. Når Maker's Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky er kommet på flaske, hånddyppes flasken i den karakterisktiske røde voks. Alt ved Maker's Mark er håndlavet, og ikke to flasker er ens. Man fornemmer tydeligt sødmen i denne bourbon - langt mere end i andre bourbons. Maker's Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky har en mørk og gylden kobberfarve, mens duften er sød og intens krydret med tydeligt præg af vanille, karamle og tistede nødder. Smag: sød, blød og meget mild med en lang eftersmag. 45% – 70cl.
Varenummer | 085246342978 |
---|---|
Land | USA |
Producent | Maker's |
Cl. | 70 cl. |
Alkohol procent | 45% |
Alder | 5 år |
Fadtype | American White Oak |
Peat / Tørverøg | Nej |
Whisky-type | Bourbon |