Macbeth First Witch - Islay 19 YO Whisky

5.295,00  DKK
På lager online og i butik

Macbeth First Witch er en af fire røgede whiskyer i Heksene-serien, og den eneste i første akt af Macbeth-samlingen inspireret af det skotske skuespil. Illustrationen blev skabt af den anerkendte illustrator, Sir Quentin Blake. Destilleriet er anonymt, dog har de antydet, at Pedro Ximenez-tønderne, der blev brugt til at modne Den Første Heks, blev fyldt på et destilleri på Islays Kildalton-kyst. 51,7% – 70cl. Se mere information nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

FIRST WITCH:
But in a sieve I’ll thither sail And, like a rat without a tail, I’ll do, I’ll do, and I’ll do. 

MACBETH AKT I, SC.3, LN.8 WILLIAM SHAKESPEARE

Macbeth First Witch er en af fire røgede whiskyer i Heksene-serien, og den eneste i første akt af Macbeth-samlingen inspireret af det skotske skuespil. Illustrationen blev skabt af den anerkendte illustrator, Sir Quentin Blake. 

Macbeth First Witch er den første af fire kraftigt tørvede single malts valgt til at portrættere de Sære Søstre i Livingstones Macbeth-samling. Da heksene forbliver unavngivne i den oprindelige tekst, har aftapperen Elixir Distillers valgt at holde whiskyens oprindelse hemmelig på etiketten. Dog har de antydet, at Pedro Ximenez-tønderne, der blev brugt til at modne Den Første Heks, blev fyldt på et destilleri på Islays Kildalton-kyst. Som Heksene-serien udvikler sig, vil blending-analogien blive brugt med den fjerde udgivelse, Hekate, heksenes hersker, som en blanding af de første tre hekse.

I whiskyen åbenbarer der sig først en duft af saftige appelsiner, blommetærte, kandiseret citron og sultanarosiner, som efterfølges af maritime noter som bål, tang og salt. På ganen møder man den rene, søde tørv. Der er smag af dadler svøbt i røget bacon, urtehonning, sort peber og brændt appelsin, alt sammen indhyllet i et tykt lag tørverøg. Over tid fremkommer noter af uld, røgede østers og jod. Eftersmagen er tjæret og pebret med tørret frugt, mørk chokolade og tørrende eg. Som en kommentar til denne whisky ville man sige, at den byder på en fascinerende kombination af klæbrig frugt og rig røg, hvilket gør den utrolig tilfredsstillende.

Begrænset udgivelse på 1800 flasker. 51,7% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer5060880923054
LandSkotland
ProducentElixir Distillers, Livingstone
Cl.70 cl.
Alkohol procent51,7%
Alder19 år
FadtypeSherry
WhiskyregionIslay
Peat / TørverøgHøj
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år