Lochlea 5 års Single Malt Whisky

999,00  DKK
Ikke på lager

Lochlea 5 Year Old Single Malt Scotch Whisky er en blanding af fem forskellige fade fra destilleriet – der hver især viser en forskellig side af husets ånd, udvalgt personligt af produktionsdirektør John Campbell og teamet. De har omhyggeligt valgt disse fem fade, for derefter at blande dem sammen for at skabe en unik aftapning af Lochlea, som aldrig bliver genskabt. Og som altid er den lavet udelukkende af byg dyrket på deres gård. 50% - 70 cl. Se mere information nedenfor…

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Lochlea 5 Year Old Single Malt Scotch Whisky er en blanding af fem forskellige fade fra destilleriet – der hver især viser en forskellig side af husets ånd, udvalgt personligt af produktionsdirektør John Campbell og teamet.

Denne eksklusive single malt whisky er utrolig speciel for Lochlea-teamet - det er deres allerførste udgivelse med aldersangivelse, siden destilleriet blev grundlagt i 2018 på Lochlea Farm.

To af de fem anvendte fade stammer fra den allerførste påfyldning i august 2018, hvilket gør dette til den ældste Lochlea-whisky, der nogensinde er blevet tappet og frigivet.

Indholdet af denne limited edition Lochlea 5 Year Old Whisky år består af to ex-Bourbonfade, et Oloroso sherryfade, et dobbeltmodnet Oloroso Sherry-fad og et dobbeltmodnet Pedro Ximenez Sherry-fad, hvilket giver den en lækker rig smag og tekstur.

For at markere deres femårige jubilæum ønskede de at skabe en whisky, der viser det bedste af Lochlea-ånden. En whisky der har modnet i forskellige stilarter af fade i løbet af det sidste halve årti. De har omhyggeligt valgt disse fem fade, for derefter at blande dem sammen for at skabe en unik aftapning af Lochlea, som aldrig bliver genskabt. Og som altid er den lavet udelukkende af byg dyrket på deres gård.

For at fejre denne specielle milepæl blev Lochlea 5 Year Old Whisky frigivet på Burns Night som en hilsen til Robert Burns, der engang boede og arbejdede på gården, hvilket inspirerede hans tænkning og udvikling som poet.

Lochlea er et af de meget få destillerier i Skotland, der dyrker al sin egen byg, destillerer sin whisky og modner alt på destilleriet (og gården) i Ayrshire. Ikke kun sikrer dette en ensartet produktionskvalitet, men det hjælper også med at sikre, at destilleriet er så bæredygtigt som muligt.

Denne whisky byder på en indbydende næse med noter af bagt ananas, rørsukker, hasselnødder og surdejsbrød. Smagsoplevelsen fortsætter med en friskhed, der præsenteres gennem citronskal dertil er der noter af pæretærte og appelsinskal, som tilføjer en subtil kompleksitet. Afslutningen er behagelig og varm med en harmonisk kombination af karamel, spor af sort peber, delikate rosenblade og et strejf af læder. Samlet set skaber disse smagsnoter en velafbalanceret og lækker whiskyoplevelse, der er værd at udforske. 50% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer5065008253310
LandSkotland
ProducentLochlea
Cl.70 cl.
Alkohol procent50%
Alder5 år
FadtypeBourbon, Oloroso Sherry, Pedro Ximénez
WhiskyregionLowland
Peat / TørverøgLav
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år