Koch El Mezcal Artesanal Maguey Espadin
Koch El Mezcal Artesanal Maguey Espadin er lavet af 100% gårddyrket agave i Santa María Suchixtlán i den mexicanske stat Oaxaca. Denne mezcal er lavet af Maestro Mezcalero Filogonio Cruz. Den har søde, frugtige toner med en let smag af kokos blandet med urter og krydderier. 47% - 70 cl. Yderligere information herunder ...
Koch El Mezcal Artesanal Maguey Espadin er lavet af 100% gårddyrket agave i Santa María Suchixtlán i den mexicanske stat Oaxaca. Denne mezcal er lavet af Maestro Mezcalero Filogonio Cruz. Den har søde, frugtige toner med en let smag af kokos blandet med urter og krydderier.
Til at lave Koch El Mezcal Artesanal Maguey Espadin, har de brugt en artesanal proces. Agaven høstes når den er omkring 7-9 år gammel og når modenhed. Her skæres bladene væk, og plantens kerne, kendt som "piña", udvindes. Herefter bages den i 4 dage i traditionel kegleformet ovn ved jordniveau. Denne proces kaldes "palenque" og giver piñaen en karakteristisk røget smag. Efter bagningen bliver agavehjerterne malet til en pulp ved hjælp af en stenmølle trukket af et oksepar. Så kommer gæringsprocessen, hvor den malede agavepulp fermenteres i 6-8 dage under åben himmel i fade af cypressetræ. Sluttelig destilleres den resulterende væske i 24 timer for at opnå mellem 100-120 liter dobbeltdestillation i kobberdestillationsapparat med en kapacitet på 350 liter med rektifikationsplade.
Carlos Morenos familie har været knyttet til mezcal siden begyndelsen af det 20. århundrede. I 2009 genoptog Carlos familietraditionen og slog sig sammen med 5. generations maestro mezcalero, Pedro Hernandez, for at skabe Koch El Mezcal de Oaxaca, med det mål at bevare og fremme mezcal-kulturen. I dag fortsætter de med at vokse og samarbejder med mere end 52 mezcal-producerende familier fra 18 samfund i delstaten Oaxaca.
Navnet Koch stammer fra det videnskabelige navn på pulquero-agaveplanten, -Ferox Koch, som er opkaldt efter den tyske botanist Karl Heinrich Koch. Den var første art af agave, som også bliver kaldt maguey, der blev brugt til at udvinde basen til en drik i det præ-hispaniske Mexico.
Koch El Mezcal Artesanal Maguey Espadin har en dæmpet duft af sød røg, der minder om en pejs, med noter af overmodne frugter. Den er urteagtig og har til sidst en let myntet duft med antydninger af violer og ananas. Den har en vedvarende smag af bagt ananas med noter af kokosnød, roser og friskklippede urter. På midten af ganen er der modne ferskner og kanel med antydninger af hvid peber og en fin smag af sherrygelé til sidst. 47% – 70cl.
Varenummer | 7503021076014 |
---|---|
Land | Mexico |
Producent | Koch El Mezcal |
Cl. | 70 cl. |
Alkohol procent | 47% |
Type | Mezcal |