Springbank

Springbank destilleriet, der blev grundlagt i 1828, er et af de få tilbageværende Campbeltown-destillerier, hvoraf der kun er yderligere 2 aktive: Glen Scotia og Glengyle (ikke at forveksle med Glengyle whisky-mærket fra højlandet). Springbank destilleriet producerer udover Springbank single malt whisky og et par blends også mærkerne Longrow og Hazelburn. I Springbank whisky-serien findes følgende single malt scotch whiskyer: 10 år, 12 år med fadstyrke, 15 år, 18 år og 21 år.

Viser 9 produkter

Faldende orden
pr. side

Hvilken type whisky er Springbank?

Springbank Distillery ligger i den lille by Campbeltown på halvøen Kintyre i det sydvestlige Skotland. Campbeltown var engang kendt som Skotlands whiskycentrum, og selvom der i dag kun er få destillerier tilbage, er whisky fra Campbeltown – og særligt Springbank – i høj kurs blandt whiskykendere.

Springbank Distillery er Campbeltown single malt scotch whisky og Springbank udgiver tre forskellige whiskyserier: Springbank, der er let peated/letrøget whisky, som er blevet destilleret 2,5 gange, Longrow der er kendetegnet ved kraftig røg/peat og destilleret 2 gange og Hazelburn, der er upeated/helt uden røg og er blevet destilleret 3 gange. Langt det meste af Springbanks whisky (80%) er i eget navn, mens Longrow og Hazelburn udgør hver 10 % af produktionen.'

Springbanks whiskyer fremstilles ved håndkraft efter gammeldags metoder og er ifølge destilleriets egne oplysninger de ’mest håndlavede' whiskyer i Skotland. Ethvert skridt i whiskyproduktionen af Springbanks whiskymærker foregår nemlig på stedet, og Springbank floormalter selv 100% af det korn, der bruges i whiskyproduktionen. Springbank er i øvrigt familieejet, og det er femte generation af Mitchell-familien, der ejer og driver destilleriet i dag.

Hvor gammel er Springbank whisky?

Springbank whisky er mellem 10 og 25 år gammel, Longrow whisky er mellem 11 og 21 år og Hazelburn er mellem 10 og 13 år. Det er altid alderen på den yngste whisky i blandingen, der angives som alder på flasken.

 

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år