Glenfiddich

Glenfiddich destilleriet blev grundlagt i 1886 af William Grant, og Glenfiddich er i dag verdens største single malt whisky-mærke. Under paraplyen af William Grant & Sons ligger også mærker som Grant's whisky, Balvenie whisky, Tullamore Dew whisky, Sailor Jerry rom og Hendrick's gin. Glenfiddich har traditionelt været kendt for en forholdsvis sød smag, og i Glenfiddich single malt whisky-serien finder man bl.a. 12 år, og 15 år.

Viser 5 produkter

Faldende orden
pr. side

Hvilken type whisky er Glenfiddich?

Glenfiddich, der er gælisk for betyder rådyr-dalen, ligger i Speyside-regionen i Skotland. Glenfiddich er en Speyside single malt scotch whisky, der har lagret på forskellige fade, såsom romfade fra Caribbien, bourbonfade fra USA og sherryfade fra Spanien. Fadene er blevet ristet eller forkullet for at karamellisere træets sukker og åbne op for egetræets smag. Glenfiddichs core range er upeated/ikkerøget whisky, der er let tilgængelig og er kendt for sin forholdsvis søde smag.

Glenfiddich er et anerkendt whiskybrand, der har vundet et hav af priser. I destilleriets core range er det især den 15-årige Glenfiddich, der har vundet hæder, blandt andet med tre dobbelte guldmedaljer over fire år ved San Francisco Spirits Competition 2007-2010. 

Hvor gammel er Glenfiddich whisky?

Det kan være lidt af en videnskab at aldersbestemme spiritus - rom kan alt efter ophavsland og lagringstype bestemmes efter den yngste eller den ældste rom i blandingen, mens man har nogle helt andre klassificeringssystemer indenfor cognac. Med Glenfiddich og alle andre whisky'er er det nemt: Det er altid alderen på den yngste whisky i blandingen, der angives som alder på flasken. Glenfiddich har udgivet whiskyer, der er mellem 12-50 år gamle. Deres core range er mellem 12-21 år gamle. 

 

 

 

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år