GlenDronach

GlenDronach ligger i Highland-regionen og er et af Skotlands ældste destillerier. GlenDronach blev stiftet af James Allardice, der i 1826 fik licens til at producere whisky på stedet. Produktionen er baseret på ikke-tørverøget malt, som man henter udefra. Lagringen foregår på brugte bourbon-fade og europæiske egetræsfade, men derudover anvendes også lagring på sherryfade, hvilket er med til at skabe GlenDronachs karakteristiske whisky-smag med noter af frugt og sherry. I denne single malt scotch whisky-serie fører vi bl.a. GlenDronach Original 12 år, GlenDronach Revival 15 år og GlenDronach Parliament 21 år.

Viser 6 produkter

Faldende orden
pr. side

Hvilken type whisky er GlenDronach whisky?

GlenDronach whisky kommer fra GlenDronach Distillery, der ligger i Aberdeenshire i den skotske Highland-region. GlenDronach er single malt scotch whisky fra Highland-regionen, der har lagret på bruget bourbon- og sherryfade. GlenDronach whisky er typisk frugtige i smagen og ikke røgede/upeatede. Selvom GlenDronach sædvanligvis er helt uden røg, er der ingen regler uden undtagelser. GlenDronach har med Traditionally Peated Highland Single Malt Scotch Whisky nemlig også udgivet en enkelt, letrøget whisky.

GlenDronachs whiskyudgivelser har i øvrigt udelukkende naturlig farve. Den ravgyldne farve kommer fra modningen på tidligere sherryfade.

Hvor gammel er GlenDronach whisky?

At aldersbesteme alkohol er lidt af en videnskab. Når det kommer til rom, kan det alt efter ophavsland være den ældste rom i et blend såvel som den yngste, der bestemmer alderen, mens der er komplicerede regelsæt for, hvordan man bestemmer alderen på cognac. Da er det nemmere med whisky, hvor det er altid alderen på den yngste whisky i blandingen, der angives som alder på flasken. GlenDronachs whiskyudgivelser spænder mellem 8 år og sjældne limited editions på 50 år. Hos Rombo er vores ældste GlenDronach 21 år.

 

 

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år