Amerikansk whiskey og bourbon
Amerikansk Whiskey og Bourbon
Amerikanernes absolutte yndlingsspiritus er uden tvivl den velkendte bourbon whiskey, der i princippet kan produceres i hele USA, og ja - den skotske "whisky" staves på amerikansk som "whiskey", og det samme gælder faktisk også irsk whiskey.
Bourbon Whiskey
Det meste af den amerikanske bourbon whiskey produktionen foregår i staten Kentucky, og den benævnes derfor også som Kentucky (Straight) Bourbon Whiskey. Der findes en række regler for produktion af bourbon whiskey, og her gælder det bl.a, at den skal være lavet i USA. Derudover skal andelen af majs være minimum 51% af den samlede anvendelse af kornsorter. Og sidst, men ikke mindst, skal bourbon whiskey være lagret på nye fade af amerikansk hvid-eg; dvs ikke på brugte fade, og det er denne lagringsregel, der er stærkt medvirkende til, at de fleste andre whisky producerende lande samt romproducenter lagrer deres whisky og rom på brugte bourbonfade. Det er et krav for at anvende betegnelsen "Straight" bourbon whiskey at produktet skal være lagret i mininum 2 år.
Mest populære Whiskey og Bourbon
I et kæmpe land som USA med ca. 300 mio. mennesker findes der i sagens natur et væld af bourbon whiskey producenter, og nogle af de mest kendte er Jim Beam, Wild Turkey, Maker's Mark og Buffalo Trace. Undrer man sig over, at Jack Daniels ikke er med på denne liste, så skyldes det, at Jack Daniels er en Tennessee Whiskey.