Amerikansk whiskey og bourbon

I USA produceres der en lang række forskellige whisky-mærker, og man baserer fremstillingen på mange forskellige kornsorter som majs, rug, byg og hvede. Den vel mest kendte amerikanske whiskey-type er bourbon, der primært produceres i staten Kentucky og derfor betegnes som Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Amerikansk whiskey er generelt lettere tilgængelig end skotsk whisky, da man ofte anvender majs og som regel ikke benytter sig af tørverøg. Nogle af de mere kendte amerikanske whiskey-mærker er Jack Daniels, Maker's Mark, Four Roses og Wild Turkey, men der findes også et stort udvalg af "small batch" destillerier. Amerikanerne (og irerne) skriver som hovedregel "whiskey" istedet for det skotske "whisky".
Sorter faldende

Tabel Liste

31 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

31 vare(r)

Amerikansk Whiskey og Bourbon

Amerikanernes absolutte spiritus-ynde er uden tvivl den velkendte bourbon whiskey, der i princippet kan produceres i hele USA, og ja - den skotske "whisky" staves på amerikansk som "whiskey", og det samme gælder faktisk også irsk whskey.

Bourbon Whiskey

Det meste af den amerikanske bourbon whiskey produktionen foregår i staten Kentucky, og den benævnes derfor også som Kentucky (Straight) Bourbon Whiskey. Der findes en række regler for produktion af bourbon whiskey, og her gælder det bl.a, at den skal være lavet i USA. Derudover skal andelen af majs være minimum 51% af den samlede anvendelse af kornsorter. Og sidst, men ikke mindst, skal bourbon whiskey være lagret på nye fade af amerikansk hvid-eg; dvs ikke på brugte fade, og det er denne lagringsregel, der er stærkt medvirkende til, at de fleste andre whisky producerende lande samt romproducenter lagrer deres whisky og rom på brugte bourbonfade. Som krav for at anvendel betegnelsen "Straight" bourbon whiskey, så skal produktet være lagret i mininum 2 år.

Mest populære Whiskey og Bourbon

I et kæmpe land som USA med ca. 300 mio. mennesker findes der i sagens natur et væld af bourbon whiskey producenter, og nogle af de mest kendte er Jim Beam, Wild Turkey, Maker's Mark og Buffalo Trace. Under man sig over, at Jack Daniels ikke er med på denne liste, så skyldes det, at Jack Daniels er en Tennessee Whiskey.