Highland Park

Highland Park destilleriet ligger på Orkney-øerne og er blandt verdens allernordligste whisky destillerier. Whisky'en er en anelse røget, da man primært anvender eget, maltet byg, der efterfølgende er blevet røget med lokal lyngtørv. Dog tilsættes også ikke-tørverøget malt ved fremstillingen, hvorved Highland Park ikke kommer op i den øverste kategori af røget whisky. Highland Park single malt scotch whisky findes i 12 år, 18 år, 21 år, 25 år og 30 år, samt forskellige special-varianter som f.eks. Highland Park Ice Edition og Valhalla Collection med Highland Park Thor og Loki.

Viser 11 produkter

Faldende orden
pr. side

Hvilken type whisky er Highland Park?

Highland Park er en single malt skotsk whisky, hvilket betyder, at whiskyen kommer fra ét destilleri og én korntype. Highland Park anvender naturligvis pot stills, som det altid er med single malt scotch whisky.

Whisky'en fra Highland Park er en anelse røget, da man primært anvender eget, maltet byg, der efterfølgende er blevet røget med lokal lyngtørv. Man tilsætter dog også ikke-tørverøget malt ved fremstillingen, og det gør, at Highland Park whisky generelt kan betegnes som en letrøget whisky.

Hvor kommer Highland Park whisky fra?

Highland Park whiskydestilleriet ligger på øen Orkney ud for det nordlige Skotland, og er dermed et af de nordligste whiskydestillerier i hele verden. Klimaet omkring Orkney er forholdsvis barsk og vindblæst, og da temperatuerne også er lave, findes der faktisk ikke træer på øen. Til gengæld ligger der to whiskydestillerier.

Highland Park destilleriet blev grundlagt i Kirkwall, der er hovedstaden på Orkney, af Magnus Eunson tilbage i 1790'erne. Eunson var en broget karakter, der arbejdede for kirken om dagen og destillerede og smuglede illegal whisky om natten, men blev grebet på fersk gerning i 1798. Først knap 30 år senere, i 1826,  fik destilleriet sin officielle licens.

Highland Park og vikingerne

Orkney, hvor Highland Park ligger, har faktisk været under både norsk og dansk herredømme i vikingetiden, og der er fortsat spor af nordisk tilknytning, når man besøger øen. Faktisk var det vikingerne og deres efterkommere, der regerede på Orkney fra år 800 og frem til 1468, og en ud af tre af Orkneys beboere har stadig vikinge-DNA i årerne den dag i dag. Derfor har Highland Park whisky ofte navne, der refererer til vikingerne, såsom Viking Scars og Viking Heart

 

Highland Parks danske forbindelse

Set med danske briller er Highland Park whisky ekstra interessant, da deres Senior Brand Ambassador faktisk er fra Danmark og hedder Martin Markvardsen. Martin har holdt et par fantastiske whiskysmagninger hos Rombo, og det er en sand fornøjelse at møde ham og høre om hans tid hos Highland Park whisky. Derudover er danske Jim Lyngvild pga sin viking-ekspertise også tilknyttet ifm. design af flasker.

Highland Park specialaftapninger

Highland Park er så absolut en af de mere innovative producenter af skotsk single malt whisky. I basis-serien finder man i skrivende stund  deres 10 år, 12 år, 18 år, 21 år, 25 år og 30 år samt nogle endnu ældre aftapninger i et meget lille antal. Derudover findes der en række forskellige Highland Park special-aftapninger som f.eks. Dragon Legend og The Light + The Dark (serie af 2 whiskies), Triskelion fra 3 forskellige fadtyper og single cask-udgivelsen Thyra Danebod.

 

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år