Sød sukkerrørsbaseret spiritus

Sød "rom" har så absolut været segmentet, hvor både det største salg og det største udbud af rom historisk har fundet sted. Pr. 25. maj 2021 trådte den nye EU-lovgivning i kraft, hvor en rom ikke må ikke indeholde mere end 20 gram produkt til sødning pr. liter, og det kan derfor være, at kategorien sød "rom" reduceres en del, da mange producenter muligvis vælger at tilsætte mindre sukker for at kunne bevare navnet rom/rum/ron på flasken. Alle produkter, som vi har medtaget i denne kategori er derfor formelt set ikke længere rom. Dog kan du opleve, at nogle af produkterne stadig hedder rom/rum/ron/rhum i en overgangsfase, indtil det gamle lager er solgt ud. Vi vil på bedste vis forsøge at monitorere disse produkter, og vi vil enten fjerne navnet rom/rum/ron/rhum over tid, hvis der fortsat bliver tilsat >20 gram sukker/L, eller vi vil alternativt flytte det enkelte produkt til "mellemsød rom", hvis man vælger at reducere sukkertilsætningen. Den søde "rom", som vi nu hos Rombo kalder for "sød sukkerrørsbaseret spiritus" kommer oftest fra de tidligere spanske kolonier såsom Guatemala, Venezuela, Peru, Den Dominikanske Republik (Oliver & Oliver), m.fl., og den søde sukkerrørsbaserede spiritus er i langt de fleste tilfælde kolonnedestilleret (i modsætning til destillering i de traditionelle pot stills). Man skal i øvrigt huske på, at en destilleret spiritus pr. definition ikke kan være sød, selv om den er lavet på sukkerrør (som rom jo skal være), og sødmen opstår derfor ved tilsætning af sukker eller anden form for tilsætning under/efter lagring. Den søde sukkerrørsbaserede spiritus bør nydes rent, og den er velegnet til mange former for dessert.
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 98

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 98

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3