Rum Nation

Rum Nation er grundlagt af italienske Fabio Rossi, der udgav sin første rom i 1999. Rossi udsøgte sig færdiglagrede rom-destillater med forskellige geografiske karakteristika for Caribien, Central- og Sydamerika, som han blendede og aftappede i Italien. Rum Nation blev i 2018 opkøbt af Mac Y og har en del varianter i sin rom-serie. Blandt de mest kendte/købte finder man Rum Nation Solera No. 14, Peruano 8 år, og Panama 21 år Decanter.

Sorter faldende

Tabel Liste

30 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

30 vare(r)

Rum Nations romstil

Rum Nations filosofi er at samle de bedste rom fra forskellige nationer under et – en Rum Nation. Det betyder, at Rum Nation ikke ligger fast på en bestemt romstil, et bestemt land eller bestemte destillerier. De har både udgivet masser af mørk rom, som de populære Rum Nation Panama 10 års og Rum Nation Guatemala XO 20 år og lys cocktailrom som Rum Nation Ilha De Maderia. Rum Nation bestræber sig på at finde netop de fade, der på bedste vis repræsenterer smagen, kvaliteten og produktionsmetoden i en bestemt region, og sortimentet spænder derfor bredt – fra  sød rom til helt sukkerfri rhum agricole.

Eksklusive Rum Nation Rare Rums

Rum Nation står også bag connaisseur-serien Rare Rums. Denne serie er small-batch, nummererede udgivelser af nøje udvalgte fade fra nøje udvalgte destillerier. Nogle af disse Rare Rums har et rødt Tropical Ageing Label, som ekempelvis Rum Nation Rare Rums Engenho Novo Cask N° 140-141-144 Madeira rom 52%. Det betyder, at rommen udelukkende har lagret i tropisk klima, og dermed været igennem en intens modningsproces. Rare Rums med Tropical Ageing Label har derfor en kraftigere smagsprofil, end de rom, der delvist har lagret tropisk og siden har lagret kontinentalt i Europa.