Abuelo

Ron Abuelo er en gennemgående mellemsød rom-serie, som dog allerede fra 7-års udgaven også kan mønstre en god kompleksitet, der balancerer sødmen på en behagelig måde. Ron Abuelo er med andre ord god rom for pengene! Destilleriets kransekagefigur er Ron Abuelo Centuria Reserva de la Familia, som blev kåret som Bedste Nye rom ved Golden Rum Barrel Awards Oktober 2011 i London.

Viser 10 produkter

Faldende orden
pr. side

Ron Abuelos historie

Ron Abuelo, som betyder Bedstefars rom, er en melassebaseret rom fra Panama, mere præcist Pesé i Herrera-provinsen. Med Stillehavet mod nord og et særlig maritimt mikroklima med tropiske regnskyld og en temperatur, der ligger stabilt mellem 25-32 grader er Pesé perfekt til dyrkning af sukkerrør. Her grundlagde den spanske immigrant Don José Varela Blanco sukkermøllen San Isidro i 1908, og i 1936 fik hans sønner ham overbevist om, at begynde at destillere rom på sukkermøllens egen melasse. Sukkermøllen og destilleriet Varela Hermanos SA er stadig familiedrevet på 3. generation og er en af de få destillerier, der producerer rom af melasse fra egne sukkerrør.

Destillering og lagring af Abuelo rom

Hos Ron Abuelo fermenteres melassen med en særlig gær og destilleres efterfølgende på et kolonnedestilleringsapparat. Nogle Abuelo rom lagre efter solerametoden, hvor man blander romreserver, der er mellem 12 og 40 år gamle. Den højt estimerede Ron Abuelo Centuria Reserva de la Familia er en solera rom med op til 30 år gammel rom i blandingen. Ron Abuelo har også lavet rom med forskellige finish – eksempelvis Abuelo 15 år Napoleon Cognac Cask FinishAbuelo 15 år Oloroso Sherry Cask Finish og Abuelo 15 år Tawny Port Cask Finish.

Ron Abuelo er Panamas største romproducent med mere end 90% af det hjemlige marked. I 2001 gik Abuelo ud på verdensmarkedet og findes i idag i mere end 40 lande. Andre spændende rom fra Panama, tæller Autentico Nativo, der er skabt af den cubanske rom-legende Don Pancho Fernandez og Ron Malteco, som folkene bag populære Ron Zacapa står bag.

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år