Opthimus

Opthimus Rum fra Oliver & Oliver i Den Dominikanske Republik er en meget populær rom-serie, der er mest kendt for sine 4 søde varianter fra 15 år til 25 år. Opthimus Single Malt Whisky Finish med efterlagring på Tomatin-fade er dog værd at bemærke og måske den bedste rom af dem alle, mens der også findes en Opthimus Oporto Finish med efterlagring på portvinsfade i denne rom-serie.

Viser 7 produkter

Faldende orden
pr. side

Opthimus – rom fra Oliver & Oliver

Opthimus er et rombrand fra den dominikanske aftapper Oliver & Oliver, der også står bag brands som Ron Quorhum, Cubaney, Presidente, Punta Cana Club og Exquisito. Oliver & Oliver er et familieejet foretagende, der har rødder på Cuba, men nu ligger i Den Dominikanske Republik, hvor rigtig meget af vores rom kommer fra.

Opthimus er mørk rom, og som al rom fra Oliver & Oliver er der tale om rom i den spanske, mellemsøde stil, lavet på melasse og lagret efter solerametoden. Efterlagringen i f.eks. whisky- og sherryfade er med til at give de forskellige rom deres individuelle smagsnoter og udtryk.

Lagring efter solerametoden

Opthimus rom lagres efter den spanske solera-metode. Solera-metoden er et blandings- og lagringssystem, som også bliver brugt til produktion af sherry, portvin og vin. Meget kort fortalt fungerer systemet ved, at ældre årgange blandes med yngre årgange i et særligt pyramidesystem af romtønder. Det betyder, at solera-rom er en blanding af ung og gammel rom og at den alder, der er angivet på en solera-rom, er den ældste rom, der er i blandingen. 

Hvor gammel er en Opthimus rom så? Opthimus er solera-rom og det betyder, at den alder, der angives på flasken er alderen på den ældste rom, der er i blandingen – og altså ikke et udtryk for alderen på den samlede romblanding.

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år