Havana Club

Havana Club (1878) er Cuba's største rom-mærke og blandt de første i verden, der industrialiserede deres rom-produktion. I serien finder du både rom til cocktails og til ren nydelse i form af bl.a. Havana Club 3 år, 7 år, 15 år Gran Reserva og de eksklusive Havana Club Union og Maximo.
Sorter faldende

Tabel Liste

5 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

5 vare(r)

Havana Club historie og produktion

Havana Club fra Cuba er en sværdvægter indenfor rom, og det er også en af de ældste, når man taler om de store, industrielle rom-producenter (dog findes der ældre, mindre destillerier som eksempelvis Mount Gay på Barbados fra 1703). Bacardi startede i 1862, og Havana Club fulgte trop i 1878. Begge startede som cubanske romvirksomheder, men Bacardi er sidenhen blevet en amerikansk virksomhed med primær produktion i Puerto Rico og Bahamas. Havana Club er fortsat og primært ejet af den cubanske stat (i et joint venture med Pernod Ricard), og udover at være Cuba's største rom-mærke, så er det også et af verdens største rom-mærker. En stor del af den cubanske rom-kultur er den væsentlige rolle, som deres "Maestros del Ron Cubano" spiller mht. kvaliteten af det færdige produkt. At blive uddannet som Maestro del Ron Cubano hos Havana Club tager ikke mindre end 15 år, og igennem denne uddannelsesperiode lærer man hele processen: udvælgelsen af melassen, gæringen, destilleringen, fadlagringen og blendingen af af det færdige produkt. Der er flere Maestros del Ron Cubano hos Havana Club, og de er i fællesskab de store beslutningstagere.

Havana Club rom-produkter

I Havana Club rom-serien finder man både rom til cocktails og rom til nydelse i den rene form. Den lyse Havana Club 3 års rom og den mørke Havana Club 7 års rom er et par klassikere til cocktails og en fast bestandel hos mange cocktailbarer. Vil man nyde en ren rom fra Havana Club, så kan 7 års udgaven for nogle gå an, og ellers kan man opgradere til den 15-årige Gran Reserva. I den eksklusive ende af Havana Club udvalget finder man også Union og Maximo udgaverne, der er blendede udgaver af nogle af Havana Club's meget gamle rom-reserver.