Ekstra sød sukkerrørsbaseret spiritus
Den ekstra søde og indimellem nærmest likør-lignende "rom" er populær hos mange. Man skal huske på, at en destilleret spiritus pr. definition ikke kan være sød, selv om den er lavet på sukkerrør, og sødmen opstår derfor ved tilsætning af sukker eller anden form for tilsætning under/efter lagring. Pr. 25. maj 2021 trådte den nye EU-lovgivning i kraft, hvor en rom ikke må ikke indeholde mere end 20 gram produkt til sødning pr. liter. Alle produkter, som vi har medtaget i denne kategori er derfor ikke længere kategoriseret som rom, og f.eks. A.H. Riise kalder da nu også selv flaskerne for "Superior spirit drink made from premium matured rum". Den tidligere benævnte ekstra søde "rom" kalder vi nu hos Rombo for "ekstra sød sukkerrørsbaseret spiritus". Vi har også medtaget sukkerrørsbaserede likører og elixir herunder denne kategori. Den ekstra søde sukkerrørsbaserede spiritus kan nydes rent eller med is, og den er velegnet til mange former for dessert.
The store will not work correctly when cookies are disabled.