Don Papa

Don Papa mærket byder på et sortiment af både rom og sukkerrørsspiritus fra Filippinerne, der globalt set er blandt de største lande indenfor denne kategori. Don Papa er dog et af de meget få mærker, der har fundet vej til Europa, hvor den er blevet til en stor succes. Don Papa Small Batch blev lanceret i Danmark i sommeren 2014, og der er sidenhen kommet en lang række af forskellige aftapninger, der oftest kommer i begrænset antal og derfor hurtigt bliver udsolgt. Don Papa produkterne kunne smagsmæssigt muligvis appellerere til de mange AH Riise-fans.

Viser 4 produkter

Faldende orden
pr. side

Hvilken type er Don Papa?

Don Papa rom og sukkerrørsspiritus kommer fra en af verdens bedste locations for dyrkning af sukkerrør, nemlig 'Sugarlandia’-området, der ligger på øen Negros Occidental på Filippinerne. Don Papa er i retning af den spanske stil, som er skabt på melasse og i den søde ende. Melassen laves af lokale sukkerrør fra Negros Occidental. Efter gæring kolonnedestilleres rommen og ligger på amerikanske egefade i minimum 7 år. Den ældste Don Papa rom er 10 år gammel. Don Papa er en rom i den søde ende, der får tilsat sukker under blending. Don Papa Baroko er ekstra populær blandt dem, der elsker sød rom og vil man smage sig frem til sin egen favorit er Don Papa Sugarlandia Tasting Kit en oplagt mulighed.

Hvem laver Don Papa rom?

Filippinske Don Papa rom er skabt af britiskfødte Stephen Carroll og er en del af hans Bleeding Heart Company. Stephen Carroll var tidligere ansat i Remy Cointreau og lancerede Don Papa i 2012. Don Papa er den rom, der har fået størst succes udenfor Filippinerne.

Don Papas design

Don Papa er opkaldt efter Papa Isio, Filippinernes karismatiske oprørsleder fra Negros, der i 1890’erne var med til at fordrive den spanske kolonimagt fra øen og vinde dens uafhængighed. Hans portræt er en del af Don Papas meget flotte, prisbelønnede design, og hvis man synes, man har set ham før, er det måske fordi, han har en dobbeltgænger i Don Juancho Melendez, der er udenpå Diplomaticos flasker. Don Papas design er i øvrigt et internationalt samarbejde. Flasken er fra Frankrig, proppen fra Portugal, og etiketten fra Italien, mens branddesignet er udtænkt i New York. Udover Don Papa - manden med en monokel af en gekko - er der i alt 50 forskellige jungedyr på Don Papa-flasken. Don Papas design har blandt andet vundet dobbelt Gold Medal Award ved San Francisco World Spirits Competition i 2013 og en GD USA Magazine American Package Design Award.

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år