Appleton

Appleton Estate Rum er rom fra Jamaica, der er er kendt for en forholdsvis aromatisk og kompleks romstil, som man skal ”være klar” til. Appleton 12-års udgaven er en rom, der tester næsen og smagsløgene ift. de fleste andre rom. Appleton 21 år byder på større rundhed og flere komplekse smagsnoter. Hvis du vil prøve den traditionelle Jamaica rom-stil, så er Appleton et godt bud.

Viser 7 produkter

Faldende orden
pr. side

Appleton Estate – Jamaicas ældste romdestilleri

Appleton Estate er den ældste, fungerende producent af Jamaica rom og har lavet rom i Naussau Valley siden 1749. Nassau Valley har et helt specielt landskab med kalkstensformationer, som regnvandet til rommen filtreres igennem og bliver ekstra rent. Det er kombinationen af regnskyl hver dag kl. 14.30, kalkstensfiltreret kildevand og det tropiske klima, der gør Appleton Estates rom til noget særligt og til en af de få rom i verden med et terroir.

Sådan produceres Appleton rom

Hos Appleton Estate dyrkes flere forskellige typer sukkerrør, der er med til at give rommen smag og kompleksitet. Appletons rom er naturlig rom lavet på melasse, der spædes op med kalkstensfiltreret kildevand og gæres med Appleton Estates eget gær. Melassen destilleres på en kombination af traditionel kobber pot still og et moderne kolonnedestilleringsapparat.

Når den er destilleret færdig bliver den lagt på Number One Select American Oak bourbonfade af hvideg og modnes i tropisk klima. Det tropiske klima gør, at rommen modnes 2 til 3 gange så hurtigt som under køligere forhold, og lagringen tilføjer rommen noter af vanilje, kaffe, kakao og hasselnødder. Efter lagring blendes rommen af master blender Joy Spence, verdens første kvindelige Master Blender, der siden 1997 har skabt mange af de blends, som Appleton er blevet kendt for. Derfor har Appleton også mottoet ”Crafted with Joy” – både som reference til den jamaicanske livsglæde og som en hyldest til Joy Spence.
Hos Appleton er det i øvrigt altid den yngste rom i blendet, der definerer rommens alder.

Appleton laver primært lagret, mørk rom, men har med Appleton Kingston 62 også lavet en lys cocktailrom, der faktisk er noget så usædvanligt som en lagret rom, der har fået filtreret farven væk.

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år