Kingsbarns Falkland Single Malt Whisky

549,00  DKK
På lager online og i butik

Kingsbarns Falkland er modnet i en blanding af af Ex-Bourbon og STR (shaved, toasted and re-charred) tidligere portugisiske rødvinsfade til at modne Falkland. Blandingen af de to fade er 80% førstefyldte Ex-Bourbon fade og 20% STR rødvinsfade for at tilføje en anden dimension til whiskyen. Dette er en interessant variation af Kingsbarns normale destilleristil ved at øge STR-indflydelsen. Dette introducerer en flere noter af varme krydderier, røde frugter og endda nogle chokoladenoter i whiskyen. 46% - 70 cl. Se mere information og smagsnoter nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Kingsbarns Falkland er blevet destilleret fra byg, der kommer fra mindre end seks mil fra Kingsbarns Destilleriet. Whiskyen er en limited release, som har nydt modning i to typer fade, hvilket opretholder balance og udvikler kompleksitet.

Produktionsdirektør Isabella Wemyss har omhyggeligt udvalgt en kombination af Ex-Bourbon og STR (shaved, toasted and re-charred) tidligere portugisiske rødvinsfade til at modne Falkland. Blandingen af de to fade er 80% førstefyldte Ex-Bourbon fade og 20% STR rødvinsfade for at tilføje en anden dimension til whiskyen. Dette er en interessant variation af Kingsbarns normale destilleristil ved at øge STR-indflydelsen. Dette introducerer en flere noter af varme krydderier, røde frugter og endda nogle chokoladenoter i whiskyen.

Kingsbarns Falkland er en særlig single malt whisky med en rig og varieret smagsprofil. Duften af whiskyen byder på nuancer af røde ribs, sødt sukker, vanilje, sherbet, mælkechokolade og endda chokoladeeclairs, der leder tankerne hen på en frugthave i fuldt flor. Når du tager en tår, oplever du smagen af vaniljecreme, der er blød og sød med en behagelig krydret tone af appelsin. Eftersmagen er bemærkelsesværdig med et bæraspekt og en varmende krydret karakter. Denne whisky er en sand fornøjelse for sanserne og byder på en dyb og kompleks smagsoplevelse, der vil glæde enhver whiskyentusiast.

Inspirationen til Falkland findes i Kingsbarns navn. Kingsbarns stammer fra laderne i de lokale landsbyer, der opbevarede korn til det kongelige slot i Crail og paladset i Falkland tilbage i det 12. århundrede, så det er særligt passende at hylde det med en Falkland Single Malt, da det indkapsler destilleriets unikke beliggenhed og historiske rødder.

Kingsbarns limited releases er lavet med lokalt dyrket byg, og vand fra deres egen kilde er grundlaget for deres whisky. Det bliver omhyggeligt destilleret med en særligt lang gæringsproces og taget fra et højt skærepunkt. Kingsbarns stilen er kendetegnet ved en let elegance samt frugtige og blomsteragtige noter. Med tanke for balance kombinerer de destillatet med træet ved at bruge håndudvalgte fade for at forbedre og komplementere signaturprofilen. Udgivet i små batches er deres limited releasen eksempler på eksperimenter inden for nye whisky-veje. 46% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer811929031095
LandSkotland
ProducentKingsbarns
Cl.70 cl.
Alkohol procent46%
FadtypeBourbon, Rødvin
WhiskyregionLowland
Peat / TørverøgNej
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år