Min egen rom 5 - Jamaica DOK 3 års rom på sherryfad

28.675,00  DKK
På lager online og i butik

Køb din helt egen Jamaica DOK 3 års rom, som skal fortsætte sin lagring på et 40 liters ex-sherryfad. Da rommen allerede er forhåndslagret i 3 år og vil blive lagt over på et lille "effektivt" first-fill 40 liters ex-sherry fad, som meget hurtigt vil interagere med væsken, så vil rommen formodentlig være klar til blive tappet på flaske til dig allerede efter 6-12 måneder. Bemærk: Dette er første af i alt to rater. Se mere information nedenfor…

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Køb din helt egen Jamaica DOK 3 års rom, som skal fortsætte sin lagring på et 40 liters ex-sherryfad. Da rommen allerede er forhåndslagret i 3 år og vil blive lagt over på et lille "effektivt" first-fill 40 liters ex-sherry fad, som meget hurtigt vil interagere med væsken, så vil rommen formodentlig være klar til blive tappet på flaske til dig allerede efter 6-12 måneder. Det kan du beslutte - evt. i samråd med os - efter at have smagt en fadprøve undervejs.

Jamaicansk DOK kommer fra Hampden Estate destilleriet. DOK står for Dermot Owen Kelly-Lawson, og betyder at det er en højesterrom med et esterniveau på 1500-1600 gr/hL AA. Det giver en intens "funky" kvalitet og frembringer noter af overmodne bananer, modnet frugt og andre tropiske nuancer som ananas. Samtidig byder den på en rig palette af frugtaromaer, fra lyse citrusindtryk til dybere toner af tørret frugt og bær. Denne rom har desuden en markant græsset og jordisk undertone, der afspejler dens rå sukkerrørskarakter. Mundfølelsen er robust, og DOK rom kan ofte føles overvældende, hvilket gør den til en unik oplevelse. 

Når rom lagres i Pedro Ximénez (PX) sherryfade, erhverver den dybe noter fra denne søde sherry. PX tilfører rommen intens sødme, nuancer af tørrede frugter som rosin og sveske, samt hints af karamel og mørk chokolade. Den mørkebrune farve fra PX-sherryen kan også gøre rommen dybere i nuance. Resultatet er en rig, kompleks rom med en fløjlsagtig mundfølelse og dessertagtige undertoner.

Hvis du f.eks vælger at tappe rommen ved 46% og i 50 cl, så vurderer vi, at der vil blive ca. 96 flasker. Antallet af flasker vil naturligvis ændre sig, hvis du vælger en alkohol-% og 70 cl flasker i stedet.

Bemærk, at de 28.675 kr. er første rate af i alt 2 rater, og at den anden rate på estimerede 8.975 kr. skal betales, når lagringen er overstået, og når der skal tappes på flaske. De 8.975 kr. kan variere afhængigt af fordampning i fadet, dit valg af flaskestørrelse og dit valg af den endelige alkohol-% (f.eks. 40%, 46% eller 60%). Alt dette kan du læse mere om via dette link.

Specifikationer
Varenummer10903
LandJamaica
FadtypeSherry
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år