Isle of Raasay Scottish Whisky Distillery of the Year Release

999,00  DKK
På lager online og i butik

Isle of Raasay Scottish Whisky Distillery of the Year Release er en begrænset global specialudgave, som hædrer at Isle of Raasay Distillery i 2022 blev kåret som Scottish Whisky Distillery of the Year. Denne særlige whisky har gennemgået en unik modningsproces først i Four Roses bourbon-fade og derefter i Quercus humboldtii, som er en sjælden colombiansk jomfru-eg, hvilket giver den en helt unik karakter. 50,7% - 70 cl. Se flere detaljer herunder ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Isle of Raasay Scottish Whisky Distillery of the Year Release er en begrænset global specialudgave, som hylder, at Isle of Raasay Distillery i 2022 blev kåret som Scottish Whisky Distillery of the Year.

Destillationsprocessen startede i august 2018 og den blev tappet på flaske i august 2023, hvilket gør den til den ældste aftapning, destilleriet nogensinde har frigivet.

For denne aftapning blev kun Isle of Raasay's umaltede spiritus brugt, fremstillet med Concerto byg og MW gær. Destilleriets vandkilde er en 60 meter dyb brønd kaldet 'Tobar na Bà Baine'. Gæringen varer i 3 til 5 dage, og den endelige spiritus blev udvalgt ved et cut point mellem 67% og 75%. Whiskyen blev derefter fyldt på fade med en styrke på 63,5% alkohol ved destillationen mellem den 16. og 21. august 2018. 

Whiskyen er lagret i Four Roses bourbon-fade af amerikansk eg på 190 liter, før den i sin anden modningsperiode blev overført til et 200 liters fad af Quercus humboldtii, en sjælden colombiansk jomfru-eg, der tilfører en helt unik karakter.

Whiskyen præsenteres naturligt uden farvejustering og er ikke kølefiltreret for at bevare sin autentiske karakter. 

Smagsoplevelsen af ​​Scottish Whisky Distillery of the Year Release byder på noter af vanilje og karamel, der smelter sammen med nuancer af creme brûlée og saftige sorte kirsebær. En dæmpet krydret undertone fuldender den uforglemmelige smagsprofil.

Der er kun tappet 9500 flasker af denne eksklusive udgave (hvoraf 180 kommer til Danmark). Med sin rige smagsprofil og imponerende historie er denne whisky en sand fornøjelse for kendere og samlere verden over. 50,7% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer5060221851749
LandSkotland
ProducentIsle of Raasay Distillery
Cl.70 cl.
Alkohol procent50,3%
Alder5 år
FadtypeBourbon, Virgin Oak
WhiskyregionIslands
Peat / TørverøgNej
Whisky-typeSingle Malt
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år