Gilles Brisson Excellence Cognac

1.799,00  DKK
På lager online og i butik

Gilles Brisson Cognac Grande Champagne 1er Cru de Cognac Excellence er en cognac i topklasse fra Gilles Brisson – et lille familieejet cognachus med 25 hektar i Grande Champagne. Excellence er Brissons ypperste cognac og lavet på en særlig eau de vie, der blev tappet på fade og siden har lagret i familiens mørke kælder. Efter minimum 30 års lagring er cognac'en blevet tappet  ”brut” – dvs. direkte fra fadet og uden justering med demineraliseret vand eller filtrering. 40% - 70 cl. Se mere information og smagsnoter nedenfor...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Gilles Brisson Cognac Grande Champagne 1er Cru de Cognac Excellence er en grandios og sjælden cognac med komplekse duftnoter af vanilje, hasselnødder, karamel, varme krydderier, mokka og cedertræ samt et diskret strejf af ristet røg. Under topnoterne træder hints af mælkechokolade, ingefær og rosenblade diskret frem. Gilles Brisson Cognac Grande Champagne 1er Cru de Cognac Excellence har en intens og kraftfuld smag med fløjlsblød, rund fylde. Blandt smasgnoterne bemærker man især frugtige noter af svesker, figner og marcipan, der holder ved i en usædvanligt lang eftersmag. Gilles Brisson Excellence er en unik cognac til de særlige stunder – gerne  i selskab med en god, håndrullet cigar. 

Cognac'en bør serveres ved stuetemperatur, så den stile og roligt kan udfolde sin vifte af aromaer i glasset.  

Gilles Brisson er et familieejet Cognachus med 25 hektar vinmarker – udelukkende i Cognacs bedste og mest eftertragtede område: Grande Champagne. Den eksklusive oprindelse giver Cognac Gilles Brisson den præstigefyldte klassifikation af Grande Champagne 1er Cru de Cognac.

I dag ledes Cognac Gilles Brisson af 3. – og 4. generation; Cyril Brisson og hans søn Alexis – dog stadig nøje overvåget af Cyrils far. Druer fra Grande Champagne vinmarker er stærkt eftertragtede og Cyril har i årevis solgt en del af sine druer til de store, berømte cognacshuse, men beholder selvfølgelig de allerbedste druer til deres egne cognacs.

Druerne høstes midt i oktober, gæres og destilleres herefter løbende i små partier på deres kobberkedel indtil d. 15. januar. Kun ”coeur de chauffe” – den fineste del af destillatet, hældes på egetræsfade og lagres i familiens kælder.

Målet har altid været og er stadig udelukkende at lave topkvalitet, som kun sælges til de bedste specialbutikker og restauranter – derfor lagrer Cyril sine cognacs langt længere end loven kræver. Resultatet er en serie udsøgte cognacs med en unik blødhed og kompleksitet, på et kvalitetsniveau, der gør at de ikke er et ukendt navn på bl.a. Michelin-stjerne restauranter – heriblandt Restaurant Kokkeriet i København.

Gilles Brisson Cognac Grande Champagne 1er Cru de Cognac Excellence findes kun i meget begrænset mængde og sælges kun til husets ældste kunder i hhv. Frankrig og Danmark. Kommer i gaveæske af træ. 40% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer10606
LandFrankrig
ProducentGilles Brisson
Cl.70 cl.
Alkohol procent40%
Alder30 år
TypeCognac
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år