Frederiksdal Sur Lie Kirsebærvin
Frederiksdal Sur Lie er lavet på ren Stevnsbær fra godsets plantager, primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. 'Sur Lie' betyder på fransk, at vinen har ligget 'på bundfaldet', altså gærresterne, i en længere periode. Metoden er primært kendt fra Champagne og resulterer i en rigere, federe og dybere vin. Med en alkoholprocent på 14% og en flaskestørrelse på 500 ml. tilbyder denne vin en unik oplevelse. Se yderligere detaljer nedenfor ...
Frederiksdal Sur Lie kirsebærvin er lavet på ren Stevnsbær fra godsets plantager, primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. 'Sur Lie' betyder på fransk, at vinen har ligget 'på bundfaldet', altså gærresterne, i en længere periode. Metoden er primært kendt fra Champagne og resulterer i en vin, der er rigere, federe og dybere.
Frederiksdal Sur Lie kirsebærvin er sammensat af flere forskellige årgange, som alle har lagret på franske egetræsfade på mellem 225 og 450 liter i minimum 6 måneder – nogle af dem endda meget længere. Sammensætningen af unge og modne årgange tilføjer ekstra kompleksitet med fine og friske frugtnoter fra de yngre år og mere komplekse toner fra den ældre vin.
Denne kirsebærvin er perfekt til mørk chokolade, marinerede bær, kager – og ikke mindst risalamande. Vinen holder sig fint åben i 1-2 uger, hvis den opbevares et køligt sted. 14% - 500 ml.
Varenummer | 5710581180767 |
---|---|
Land | Danmark |
Producent | Frederiksdal |
Cl. | 50 cl. |
Alkohol procent | 14% |
Fadtype | Fransk Egetræ |
Vintype | Kirsebærvin |