El Amparo Ron Equatorial

499,00  DKK
På lager online og i butik

El Amparo Ron Equatorial er en pure single rum fra Ecuador. Rommen, her kendt som aguardiente, nydes lokalt i stor stil, men har indtil nu været relativt ukendt på verdensmarkedet, hvor nysgerrige romnørder ellers flittigt afsøger hver en krog. 60% – 70 cl. Se yderligere detaljer nedenfor ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

El Amparo Ron Equatorial er en pure single rum fra Ecuador. Rommen, her kendt som aguardiente, nydes lokalt i stor stil, men har indtil nu været relativt ukendt på verdensmarkedet, hvor nysgerrige romnørder ellers flittigt afsøger hver en krog. Denne aftapning fejrer 60 år og tre generationers romproduktion i familien Zorilla, som bor i byen Jipijapa vest for Andesbjergene.

El Amparo bruger sukkerrør af sorten cubana negra, som høstes med machete mellem september og januar når de er omtrent 18 måneder gamle. Fermenteringen starter naturligt og udføres af 'indfødte' gærsvampe i kar på mellem 1.000 og 3.000 liter. Den varer 5 til 7 dage, afhængigt af sukkerkoncentrationen i washen på høsttidspunktet. Herefter destilleres washen på et 500-liters batch-destillationsapparat af kobber, som består af en lille kedel med en kort udvendig søjle. Efter en enkelt passage forlader destillatet destillationsapparatet ved ca. 60 % ABV. Den er altså tappet ved ”still proof” – destillationsstyrke.

El Amparo Ron Equatorial har en klar farve og duften er superintens med noter af moden banan og nyslået græs, ledsaget af frisk havluft og duften af regnvåde fyrretræer. I smagsnoterne intensiveres den tropiske oplevelse yderligere. Smagspaletten er præget af noter som banan, men også ananas, blomster og grønne korianderfrø, der sammen skaber en kompleks og forfriskende smagsoplevelse. Denne kombination af duft og smag gør rommen til en særlig oplevelse, hvor tropiske elementer fusionerer og udfolder sig på tungen. 60% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer8000207051395
LandEcuador
ProducentEl Amparo
Cl.70 cl.
Alkohol procent60%
FarveLys rom
SødmeskalaNaturlig
SukkerrørsbaseSukkerrørsjuice
RomstilEngelsk, Fransk
DestillationsmetodePot
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år