Botran Roajú Rom

499,00  DKK
På lager online og i butik

Botran Roajú hylder historien om de fem Botran Merino-brødre, der forlod den spanske region Duero for at slå sig ned i Guatemala. Rommen er et blend af rom, der er lagret på sherry- (Oloroso) og portvins- (Tawny) og to forskellige Bourbon-fade. Inden aftapning har rommen fået afsluttende lagring på fade, der tidligere har indeholdt en spansk vin fra Burgos, Botran-brødrenes hjemregion. 40% - 70 cl. Se yderligere detaljer herunder ...

Vi sender alle hverdage

Fri fragt ved køb over 500,-

Click & Collect i butikken

4,9/5,0 stjerner på Trustpilot

Botran Roajú hylder historien om de fem Botran Merino-brødre, der forlod den spanske region Duero for at slå sig ned i Guatemala. Rommen er et blend af rom, der er lagret på sherry- (Oloroso) og portvins- (Tawny) og to forskellige American Whiskey-fade. De forskellige rom har en alder mellem 8 og 20 år. Lagringen er baseret på den en dynamisk Solera-metode, der er specifik for Botran-destilleriet. Inden aftapning har rommen fået afsluttende lagring på fade, der tidligere har indeholdt en spansk vin fra Burgos, Botran-brødrenes hjemregion.

Casa Botran ligger i Quetzaltenango højlandet 2.300 meter over havets overflade. Her lagrer de deres rom ved en kølig gennemsnitstemperatur på 14˚C. Dette betyder, at 5% af rommen går tabt som den såkaldte "Angel’s share" hvert år, hvilket betyder, at det er det perfekte sted for langsom, højdealdring.

Botran Merino brødrene foretog i starten af 1900-tallet en øjenåbnende rejse, fra solrige Spanien til pragtfulde Guatemala. Og i 1940 grundlagde de Botran. En rom med en karakteristisk attitude. Siden blev de et af verdens første bæredygtige rommærker.

Botran Roajú har en farve af mørkt kobber og byder på en duft af ristet træ, karamelliserede noter samt sorte frugter og svesker med en krydret tone af kanel og peber. Ved smagen opdages noter af toffee, sorte frugter som svesker og sort kirsebær, sammen med ristet træ og ristet kaffe. Afslutningsvis fremhæves toffee-noterne. 40% - 70 cl.

Specifikationer
Varenummer7406293000407
LandGuatemala
ProducentBotran
Cl.70 cl.
Alkohol procent40%
Alder20 år
SolerametodikJa
FarveMørk rom
SødmeskalaMellemsød
SukkerrørsbaseSukkerrørshonning
RomstilSpansk
FadtypeAmerikansk Whiskey, Oloroso Sherry, Portvin, Rødvin
LagringsklimaTropisk
DestillationsmetodeKolonne
Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år