Viden om whisky

Michter's kåret til verdens mest beundrede whiskymærke

Michter’s har som det første amerikanske destilleri nogensinde vundet en af de højeste anerkendelser indenfor whiskyverdenen. De er kåret af Drinks International som verdens mest beundrede whiskey. Hermed kan de tilslutte sig gruppen af ikoniske brands som Yamazaki og Springbank. Se hele den årlige top 50-liste i dette blogindlæg. Her kan du også se, hvor danske Stauning er landet på listen.

Læs mere

En whisky-samling der er Shakespeare værdig

Macbeth: En samling af 42 karakters af Livingstone og Elixir Distillers

Dyk ned i en verden hvor Shakespeares mest mørke og forførende karakterer møder nogle af verdens fineste whiskyer. Fra den dybe tørv af Islay til de sødmefulde noter af Speyside, lad os udforske en samling, der ville få Macbeth selv til at udbryde: 'By the pricking of my thumbs, Something whisky this way comes!'

Læs mere

Værd at vide om dansk whisky

Dansk whisky har kun få år på bagen, men stormer frem ­– også internationalt. Her ser vi nærmere på dansk whiskys historie, hvilke priser dansk whisky har vundet, og hvad der skal til for, at en whisky kan kaldes for dansk. 

Læs mere

Dyreste whiskyer nogensinde solgt

Fra ikoniske destillerier til vintage mesterværker - opdag de 10 af nogle af de dyreste whiskyer, der nogensinde er solgt på verdensmarkedet! Disse sjældne dråber har enestående historier og prisskilte, der får selv de mest erfarne samlere til at måbe.

Læs mere

Angels' Share og Devil's Cut: Hvad betyder det?

Når vi taler om spiritus, handler snakken typisk om fadlagring, destilleringsmetoder og gæring. Men vidste du, at både engle og djævle også har en finger med i spillet?

Læs mere

Hvad er bourbon? En guide til historien bag og smagen i den amerikanske klassiker

En guide til historien bag og smagen i den amerikanske klassiker

Har du tænkt over, hvorfor bourbon hedder bourbon? Og hvad er forskellen på bourbon og whisky? Så er du ikke alene! Derfor får du her lidt historie om bourbon, samt et par tommelfingerregler der kan hjælpe dig med at finde en flaske, der passer bedst til dine smagsløg.

Læs mere

Peated Whisky: Derfor smager whiskyen af røg

Mark af nygravet peat til whisky produktion

To peat or not to peat? Det er spørgsmålet. For mens nogle whiskyelskere synes at ‘peat’ – eller smagen af tørverøg – er ren nydelse, kan andre ikke udstå røg i deres whisky.

Læs mere

4 danske whiskydestillerier, du bør kende

dansk distillations apparat

Dansk whisky omfatter mange forrygende destillerier, og I Rombos sortimentet finder du både Stauning Whisky, Thy Whisky, og Mosgaard Whisky. Vi er desuden begejstrede for EtOh, der strengt taget ikke laver whisky

Læs mere

Det skal du vide om Skotlands whiskyregioner

Whiskyproduktion er en af Skotlands største og mest berømte industrier, og hver whiskyregion i Skotland har sit helt eget særpræg.

Læs mere

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år