Hvorfor med “ey” i enden og ikke bare whisky?
I Skotland, Canada, Japan og Indien staves det normalt som "whisky" uden "e".
Skotsk whisky (ofte kaldet "scotch") er den mest kendte form for whisky fra Skotland,
I Irland og USA staves det derimod som "whiskey" med "e". Irske whiskey-producenter tilføjede historisk set et "e" for at adskille deres produkter fra skotsk whisky. Denne stavning blev også vedtaget af amerikanske producenter, hvilket betyder, at amerikansk bourbon og rye typisk staves som "whiskey." som også er de mest populære stilarter inden for amerikansk whiskey.
Lad os se på, hvilke andre typer der findes, og hvordan de gyldne dråber produceres.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Nyheder
Michter’s har som det første amerikanske destilleri nogensinde vundet en af de højeste anerkendelser indenfor whiskyverdenen. De er kåret af Drinks International som verdens mest beundrede whiskey. Hermed kan de tilslutte sig gruppen af ikoniske brands som Yamazaki og Springbank. Se hele den årlige top 50-liste i dette blogindlæg. Her kan du også se, hvor danske Stauning er landet på listen.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Nyheder
Dyk ned i en verden hvor Shakespeares mest mørke og forførende karakterer møder nogle af verdens fineste whiskyer. Fra den dybe tørv af Islay til de sødmefulde noter af Speyside, lad os udforske en samling, der ville få Macbeth selv til at udbryde: 'By the pricking of my thumbs, Something whisky this way comes!'
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Nyheder
Dansk whisky har kun få år på bagen, men stormer frem – også internationalt. Her ser vi nærmere på dansk whiskys historie, hvilke priser dansk whisky har vundet, og hvad der skal til for, at en whisky kan kaldes for dansk.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Rombo Akademi
Fra ikoniske destillerier til vintage mesterværker - opdag de 10 af nogle af de dyreste whiskyer, der nogensinde er solgt på verdensmarkedet! Disse sjældne dråber har enestående historier og prisskilte, der får selv de mest erfarne samlere til at måbe.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky, Rombo Akademi and Viden om spiritus
Når vi taler om spiritus, handler snakken typisk om fadlagring, destilleringsmetoder og gæring. Men vidste du, at både engle og djævle også har en finger med i spillet?
Læs mere
Publiceret i Viden om rom, Viden om whisky, Rombo Akademi and Viden om spiritus
Har du tænkt over, hvorfor bourbon hedder bourbon? Og hvad er forskellen på bourbon og whisky? Så er du ikke alene! Derfor får du her lidt historie om bourbon, samt et par tommelfingerregler der kan hjælpe dig med at finde en flaske, der passer bedst til dine smagsløg.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky, Rombo Akademi and Viden om spiritus
To peat or not to peat? Det er spørgsmålet. For mens nogle whiskyelskere synes at ‘peat’ – eller smagen af tørverøg – er ren nydelse, kan andre ikke udstå røg i deres whisky.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Rombo Akademi
Dansk whisky omfatter mange forrygende destillerier, og I Rombos sortimentet finder du både Stauning Whisky, Thy Whisky, og Mosgaard Whisky. Vi er desuden begejstrede for EtOh, der strengt taget ikke laver whisky
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Rombo Akademi
Whiskyproduktion er en af Skotlands største og mest berømte industrier, og hver whiskyregion i Skotland har sit helt eget særpræg.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Rombo Akademi