Viden om spiritus

Hvad er estere?

Dyk ned i rommens fascinerende verden af estere - de hemmelige aromaer, der giver hver flaske sin unikke karakter. Opdag hvordan valget af ingredienser, gærtyper og produktionsmetoder forme denne flygtige verden af smagsoplevelser. Velkommen til en verden, hvor hver slurk afslører en dybere historie.

Læs mere

En komplet guide til portvin: Fra druer til glas

Portvinen er mere end bare en vin. Den er fyldt med historie og smagsvariationer, der spænder fra Ruby og Vintage til Tawny og Colheita. Vores guide tager dig med på en fascinerende rejse gennem portvinens verden, udforsker dens produktion, unikke druesorter og lagringsmetoder. Uanset om du er nybegynder eller erfaren portvinsentusiast, vil du lære alt, hvad der er værd at vide om denne fantastiske hedvin. Fra serveringstips til opbevaringsråd, lad os tage dig med på en rundtur i portvinens verden.

Læs mere

Spotlight: Plantation Rombo Single Cask Guyana 2011 Big Peat

Plantation Rombo Single Cask Guyana 2011 Big Peat er resultatet af utallige smagssessioner, hvor vi til sidst fandt en rom, der virkelig skilte sig ud i kompleksitet og renhed. Men hvad gør den så bemærkelsesværdig? Tag med på en dybdegående smagsrejse og udforsk den fascinerende historie bag denne exceptionelle rom.

Læs mere

Cognac vs. Armagnac vs. Calvados: Hvad er forskellen?

Brandy-verdenen er enorm. Den strækker sig fra krystalklare eaux-de-vie til ravfarvede digestifs. Inden for dette bredspektrede landskab ligger tre frugtbrandys fra Frankrig: Cognac, Armagnac og Calvados. Hver er en særskilt spiritus med sine egne basisingredienser, oprindelsesområde, produktionspraksis og navngivningskonventioner. Her er en guide til at forstå nuancerne, der adskiller Cognac, Armagnac og Calvados.

Læs mere

Fadtyper og -størrelser: En dybere forståelse

Udforsk kunsten og videnskaben bag spirituslagring i fad, fra betydningen af fadstørrelse til trætyper og tidligere indhold. Opdag de populære fadtyper og dyk ned i smagsprofilerne fra anerkendte whisky- og romproducenter. En rejse gennem fadets magi venter dig!

Læs mere

Fra lun til iskold: Temperaturens rolle i spiritus

Har du nogensinde undret dig over, hvad den ideelle serveringstemperatur er for din foretrunkne spiritus? Hvis svaret er ja, så er du kommet til det rette sted! I dette indlæg vil vi dykke ned i kunsten at servere din spiritus ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Serveringstemperatur for øl og vin

Iskold øl direkte fra køleskabet, eller rødvin serveret ved stuetemperatur lyder måske velkendt, men i virkeligheden er det ikke den bedste måde at servere øl og vin på, hvis du vil fremhæve smagene bedst muligt. I dette indlæg dykker vi ned i kunsten at servere vin og øl ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Sådan skabes smagen i gin

Ginens verden er i konstant forandring, og det er ikke længere nok at fylde kurven med en billig gin fra supermarkedet. Med et uendeligt spektrum af smagsvariationer, er gin blevet en udforskning værd. Men der er stadig visse kriterier, der skal opfyldes, før en spiritus må kaldes gin, og den unik smagsvariant kommer ikke af sig selv. I denne blog dykker vi ned i hemmelighederne bag ginens smag. Fra råvarer til destillationsproces.

Læs mere

Dyreste whiskyer nogensinde solgt

Fra ikoniske destillerier til vintage mesterværker - opdag de 10 af nogle af de dyreste whiskyer, der nogensinde er solgt på verdensmarkedet! Disse sjældne dråber har enestående historier og prisskilte, der får selv de mest erfarne samlere til at måbe.

Læs mere

Vermouth: Den ubemærkede stjerne i cocktailverdenen

Vermouth, den usungne mester i cocktailverdenen, har længe opholdt sig i skyggerne, reduceret til den ubemærkede rolle som "bedste birolle". Men hvad ville der blive af en Manhattan eller en Martini, hvis ikke for vermouth, selvom det blot er en subtil tåge af dens essens, der pryder blandingen? Sandheden er, at vermout har efterladt et uudsletteligt præg på vores på vores måde at drikke på, især når det kommer til klassiske cocktails.

Læs mere

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år