Viden om spiritus

Fra lun til iskold: Temperaturens rolle i spiritus

Har du nogensinde undret dig over, hvad den ideelle serveringstemperatur er for din foretrunkne spiritus? Hvis svaret er ja, så er du kommet til det rette sted! I dette indlæg vil vi dykke ned i kunsten at servere din spiritus ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Serveringstemperatur for øl og vin

Iskold øl direkte fra køleskabet, eller rødvin serveret ved stuetemperatur lyder måske velkendt, men i virkeligheden er det ikke den bedste måde at servere øl og vin på, hvis du vil fremhæve smagene bedst muligt. I dette indlæg dykker vi ned i kunsten at servere vin og øl ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Sådan skabes smagen i gin

Ginens verden er i konstant forandring, og det er ikke længere nok at fylde kurven med en billig gin fra supermarkedet. Med et uendeligt spektrum af smagsvariationer, er gin blevet en udforskning værd. Men der er stadig visse kriterier, der skal opfyldes, før en spiritus må kaldes gin, og den unik smagsvariant kommer ikke af sig selv. I denne blog dykker vi ned i hemmelighederne bag ginens smag. Fra råvarer til destillationsproces.

Læs mere

Dyreste whiskyer nogensinde solgt

Fra ikoniske destillerier til vintage mesterværker - opdag de 10 af nogle af de dyreste whiskyer, der nogensinde er solgt på verdensmarkedet! Disse sjældne dråber har enestående historier og prisskilte, der får selv de mest erfarne samlere til at måbe.

Læs mere

Vermouth: Den ubemærkede stjerne i cocktailverdenen

Vermouth, den usungne mester i cocktailverdenen, har længe opholdt sig i skyggerne, reduceret til den ubemærkede rolle som "bedste birolle". Men hvad ville der blive af en Manhattan eller en Martini, hvis ikke for vermouth, selvom det blot er en subtil tåge af dens essens, der pryder blandingen? Sandheden er, at vermout har efterladt et uudsletteligt præg på vores på vores måde at drikke på, især når det kommer til klassiske cocktails.

Læs mere

Vermouth: En rejse gennem tid og kulturer

Fra gamle rødder til moderne mixologi. Opdag den fascinerende rejse bag denne ikoniske drik, der er blevet genoplivet i dagens cocktailverden - fra Kina til Torino og ud i verden. Få indsigt i dens historiske arv og nutidens popularitet. Læs mere her!

Læs mere

Lær at smage og vurdere rom som en ekspert!

Man kunne dedikere et helt liv til at udforske og forstå rom. Når det så er sagt, er der helt sikkert et par tips og tricks, vi gerne vil dele med dig, så du kan nyde en mindeværdig romsmagning i dit eget hjem - hver dag, når som helst!

Læs mere

Angels' Share og Devil's Cut: Hvad betyder det?

Når vi taler om spiritus, handler snakken typisk om fadlagring, destilleringsmetoder og gæring. Men vidste du, at både engle og djævle også har en finger med i spillet?

Læs mere

Hvad er bourbon? En guide til historien bag og smagen i den amerikanske klassiker

En guide til historien bag og smagen i den amerikanske klassiker

Har du tænkt over, hvorfor bourbon hedder bourbon? Og hvad er forskellen på bourbon og whisky? Så er du ikke alene! Derfor får du her lidt historie om bourbon, samt et par tommelfingerregler der kan hjælpe dig med at finde en flaske, der passer bedst til dine smagsløg.

Læs mere

De 4 (5) gin-typer

Glas med gin omgivet af barudstyr og ingredienser

Gin er ikke bare gin. Men hvad betyder det egentlig, når der står London Dry eller Old Tom på din gin? Det er du lige om lidt meget klogere på. 

Læs mere

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år