Viden om rom

SBS Spring 2024: 9 nye aftapninger

Har du nogensinde undret dig over, hvordan en Grand Arome rom fra Reunion smager i forhold til en højester rom fra Jamaica? Med 1423's Single Barrel Selection har du chancen for at finde ud af det. I dette blogindlæg præsenterer vi de ni nye flasker SBS for foråret 2024.

Læs mere

Hampden Estate: Et unikt smagsunivers

I dette blogindlæg udforsker vi historien bag Hampden Estate, et af Jamaicas ældste destillerier. Vi dykker også ned i destilleriets udvikling, fra sukkerplantage til romproducent, og fremhæver dets unikke praksis og dets otte forskellige marks, hver med karakteristiske esterniveauer og smagsprofiler.

Læs mere

SPOTLIGHT: SBS Jamaica 2020 WPE Rombo

Dyk ned i Rombos seneste samarbejde med den danske romimportør, 1423! Vi præsenterer vores nyeste rom i SBS-serien, denne gang fra Worthy Park Estate på Jamaica. Følg med i denne blog, hvor vi kaster lys over destilleriet og udforsker, hvad der gør denne rom unik.

Læs mere

Min egen rom: Fra fad til flaske

Dyk ned i alle mulighederne i ‘Min egen rom’-universet! Fra fadtyper til alkoholprocent - bliv klogere på hvordan du skræddersyer din egen romoplevelse. Fra ægte rom-entusiaster til nybegyndere, denne guide har noget for alle.

Læs mere

Nyt Single Barrel Selection: 9 nye flasker + en giftbox

Har du nogensinde undret dig over, hvordan en rom fra Tahiti smager i forhold til en fra Jamaica? Med 1423's Single Barrel Selection har du chancen for at finde ud af det. I dette blogindlæg præsenterer vi de ti nye flasker SBS.

Læs mere

Appleton Estate Hearts Collection: Præsentation af to rom lagret i over 20 år

Appleton Estate's begrænsede udgaver af deres Hearts Collection fra 1993 og 2002 fejrer det rige jamaicanske terroir og kunsten i avanceret romfremstilling. I dette indlæg ser vi nærmere på dem og hvordan Hearts Collection opstod.

Læs mere

Lær at smage og vurdere rom som en ekspert!

Man kunne dedikere et helt liv til at udforske og forstå rom. Når det så er sagt, er der helt sikkert et par tips og tricks, vi gerne vil dele med dig, så du kan nyde en mindeværdig romsmagning i dit eget hjem - hver dag, når som helst!

Læs mere

Angels' Share og Devil's Cut: Hvad betyder det?

Når vi taler om spiritus, handler snakken typisk om fadlagring, destilleringsmetoder og gæring. Men vidste du, at både engle og djævle også har en finger med i spillet?

Læs mere

Opdag de forskellige romstile: spansk, fransk og engelsk stil

Verdens kort med Spanien Frankrig og England

Vil du vide, hvilke smagsoplevelser, du kan vente dig af forskellige typer rom? Så er det værd at tage et dybere kig på de forskellige romstile, der findes på markedet. Her vil vi fortælle mere om de mest almindelige romstile: spansk, fransk og engelsk.

Læs mere

Derfor er hvid rom det nye sort

Hvid rom rammer glas

Hvis du synes, at hvid rom mest rimer på Bacardi og gymnasiefester, er du ikke alene. For den hvide rom danner typisk base for cocktails og drikkes - modsat den mørke rom -  sjældent for smagens skyld. Indtil for nylig, i hvert fald.

Læs mere

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år