Rombo Akademi

Hvad er estere?

Dyk ned i rommens fascinerende verden af estere - de hemmelige aromaer, der giver hver flaske sin unikke karakter. Opdag hvordan valget af ingredienser, gærtyper og produktionsmetoder forme denne flygtige verden af smagsoplevelser. Velkommen til en verden, hvor hver slurk afslører en dybere historie.

Læs mere

Hampden Estate: Et unikt smagsunivers

I dette blogindlæg udforsker vi historien bag Hampden Estate, et af Jamaicas ældste destillerier. Vi dykker også ned i destilleriets udvikling, fra sukkerplantage til romproducent, og fremhæver dets unikke praksis og dets otte forskellige marks, hver med karakteristiske esterniveauer og smagsprofiler.

Læs mere

SPOTLIGHT: SBS Jamaica 2020 WPE Rombo

Dyk ned i Rombos seneste samarbejde med den danske romimportør, 1423! Vi præsenterer vores nyeste rom i SBS-serien, denne gang fra Worthy Park Estate på Jamaica. Følg med i denne blog, hvor vi kaster lys over destilleriet og udforsker, hvad der gør denne rom unik.

Læs mere

En komplet guide til portvin: Fra druer til glas

Portvinen er mere end bare en vin. Den er fyldt med historie og smagsvariationer, der spænder fra Ruby og Vintage til Tawny og Colheita. Vores guide tager dig med på en fascinerende rejse gennem portvinens verden, udforsker dens produktion, unikke druesorter og lagringsmetoder. Uanset om du er nybegynder eller erfaren portvinsentusiast, vil du lære alt, hvad der er værd at vide om denne fantastiske hedvin. Fra serveringstips til opbevaringsråd, lad os tage dig med på en rundtur i portvinens verden.

Læs mere

Spotlight: Plantation Rombo Single Cask Guyana 2011 Big Peat

Plantation Rombo Single Cask Guyana 2011 Big Peat er resultatet af utallige smagssessioner, hvor vi til sidst fandt en rom, der virkelig skilte sig ud i kompleksitet og renhed. Men hvad gør den så bemærkelsesværdig? Tag med på en dybdegående smagsrejse og udforsk den fascinerende historie bag denne exceptionelle rom.

Læs mere

Cognac vs. Armagnac vs. Calvados: Hvad er forskellen?

Brandy-verdenen er enorm. Den strækker sig fra krystalklare eaux-de-vie til ravfarvede digestifs. Inden for dette bredspektrede landskab ligger tre frugtbrandys fra Frankrig: Cognac, Armagnac og Calvados. Hver er en særskilt spiritus med sine egne basisingredienser, oprindelsesområde, produktionspraksis og navngivningskonventioner. Her er en guide til at forstå nuancerne, der adskiller Cognac, Armagnac og Calvados.

Læs mere

Fadtyper og -størrelser: En dybere forståelse

Udforsk kunsten og videnskaben bag spirituslagring i fad, fra betydningen af fadstørrelse til trætyper og tidligere indhold. Opdag de populære fadtyper og dyk ned i smagsprofilerne fra anerkendte whisky- og romproducenter. En rejse gennem fadets magi venter dig!

Læs mere

Vanvid i Dublin: Ild, Drama og Irsk Whiskey

En juni nat i 1875 var der flammer og kaos i Dublins gader. Omdrejningspunktet var brændende whiskey. I dette indlæg kigger vi på den dramatiske aften, folkets vanvid og de konsekvenser, der fulgte. Læs, hvordan en brand for evigt ændrede irsk whiskey.

Læs mere

Appleton Estate Hearts Collection: Præsentation af to rom lagret i over 20 år

Appleton Estate's begrænsede udgaver af deres Hearts Collection fra 1993 og 2002 fejrer det rige jamaicanske terroir og kunsten i avanceret romfremstilling. I dette indlæg ser vi nærmere på dem og hvordan Hearts Collection opstod.

Læs mere

Fra lun til iskold: Temperaturens rolle i spiritus

Har du nogensinde undret dig over, hvad den ideelle serveringstemperatur er for din foretrunkne spiritus? Hvis svaret er ja, så er du kommet til det rette sted! I dette indlæg vil vi dykke ned i kunsten at servere din spiritus ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år