Rombo Akademi

Vanvid i Dublin: Ild, Drama og Irsk Whiskey

En juni nat i 1875 var der flammer og kaos i Dublins gader. Omdrejningspunktet var brændende whiskey. I dette indlæg kigger vi på den dramatiske aften, folkets vanvid og de konsekvenser, der fulgte. Læs, hvordan en brand for evigt ændrede irsk whiskey.

Læs mere

Appleton Estate Hearts Collection: Præsentation af to rom lagret i over 20 år

Appleton Estate's begrænsede udgaver af deres Hearts Collection fra 1993 og 2002 fejrer det rige jamaicanske terroir og kunsten i avanceret romfremstilling. I dette indlæg ser vi nærmere på dem og hvordan Hearts Collection opstod.

Læs mere

Fra lun til iskold: Temperaturens rolle i spiritus

Har du nogensinde undret dig over, hvad den ideelle serveringstemperatur er for din foretrunkne spiritus? Hvis svaret er ja, så er du kommet til det rette sted! I dette indlæg vil vi dykke ned i kunsten at servere din spiritus ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Serveringstemperatur for øl og vin

Iskold øl direkte fra køleskabet, eller rødvin serveret ved stuetemperatur lyder måske velkendt, men i virkeligheden er det ikke den bedste måde at servere øl og vin på, hvis du vil fremhæve smagene bedst muligt. I dette indlæg dykker vi ned i kunsten at servere vin og øl ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Værd at vide om dansk whisky

Dansk whisky har kun få år på bagen, men stormer frem ­– også internationalt. Her ser vi nærmere på dansk whiskys historie, hvilke priser dansk whisky har vundet, og hvad der skal til for, at en whisky kan kaldes for dansk. 

Læs mere

Sådan skabes smagen i gin

Ginens verden er i konstant forandring, og det er ikke længere nok at fylde kurven med en billig gin fra supermarkedet. Med et uendeligt spektrum af smagsvariationer, er gin blevet en udforskning værd. Men der er stadig visse kriterier, der skal opfyldes, før en spiritus må kaldes gin, og den unik smagsvariant kommer ikke af sig selv. I denne blog dykker vi ned i hemmelighederne bag ginens smag. Fra råvarer til destillationsproces.

Læs mere

Dyreste whiskyer nogensinde solgt

Fra ikoniske destillerier til vintage mesterværker - opdag de 10 af nogle af de dyreste whiskyer, der nogensinde er solgt på verdensmarkedet! Disse sjældne dråber har enestående historier og prisskilte, der får selv de mest erfarne samlere til at måbe.

Læs mere

Vermouth: Den ubemærkede stjerne i cocktailverdenen

Vermouth, den usungne mester i cocktailverdenen, har længe opholdt sig i skyggerne, reduceret til den ubemærkede rolle som "bedste birolle". Men hvad ville der blive af en Manhattan eller en Martini, hvis ikke for vermouth, selvom det blot er en subtil tåge af dens essens, der pryder blandingen? Sandheden er, at vermout har efterladt et uudsletteligt præg på vores på vores måde at drikke på, især når det kommer til klassiske cocktails.

Læs mere

Vermouth: En rejse gennem tid og kulturer

Fra gamle rødder til moderne mixologi. Opdag den fascinerende rejse bag denne ikoniske drik, der er blevet genoplivet i dagens cocktailverden - fra Kina til Torino og ud i verden. Få indsigt i dens historiske arv og nutidens popularitet. Læs mere her!

Læs mere

Lær at smage og vurdere rom som en ekspert!

Man kunne dedikere et helt liv til at udforske og forstå rom. Når det så er sagt, er der helt sikkert et par tips og tricks, vi gerne vil dele med dig, så du kan nyde en mindeværdig romsmagning i dit eget hjem - hver dag, når som helst!

Læs mere

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år