Opdag de forskellige romstile: spansk, fransk og engelsk stil

Verdens kort med Spanien Frankrig og England

Spansk romstil: søde og mellemsøde smagsoplevelser

Rom i spansk stil dominerer i Latin- og Sydamerika og er typisk baseret på melasse, kolonnedestilleret og tilsat sukker. Dette resulterer i søde og mellemsøde smagsoplevelser uden for tunge aromaer, som er nemme at gå til. Spansk rom kaldes ofte "ron" på flasken og er f.eks. Ron Botran, Diplomatico og Ron Millonario.

Fransk romstil: tør og cognac-agtig

Fransk romstil, også kendt som Rhum Agricole, er baseret på frisk sukkerrørsjuice, destilleret i et Creole destilleringsapparat (enkelt kolonne still) og lagret på franske egefade. Den er ikke tilsat sukker og har en mere tør og cognac-agtig stil end andre rom. Fransk rom dominerer på koloniøerne Martinique, Reunion og Guadeloupe, selvom Guadeloupe også producerer melassebaseret rom. F.eks. Rhum J. M., Trois Rivieres, Saint James og Rhum Clément.


Engelsk romstil:
rig på smag og aromaer

Engelsk romstil er den dominerende stilart på britiske koloni-øer som Barbados, Jamaica og Guyana. Rommen er baseret på melasse og ofte destilleret på Pot Still. Det gør den rig på smag, estere og tunge aromaer, men rom i engelsk stil er samtidig naturlig rom, der ikke er sød. Hampden, Worthy Park og Foursquare er eksempler på engelsk rom.

Uanset om du er en nybegynder eller en øvet romdrikker, kan du opleve nye og spændende smagsoplevelser ved at udforske de forskellige romstile!

 

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år